Parfumuri contrafăcute în valoare de 2 milioane de euro, descoperite în Călărași

Parfumuri contrafăcute în valoare de 2 milioane de euro, descoperite în Călărași
Publicat: 22/07/2021, 09:18

Zeci de mii de parfumuri contrafăcute, fiind în valoare de 2.000.000 de euro, au fost confiscate în Călăraşi. Acestea au fost descoperite într-un TIR turcesc.

Descoperirea a avut loc miercuri Poliţiştii de frontieră din Călăraşi au descoperit, ascunse într-un TIR care aducea materiale de construcţii pentru o firmă din România, 33.200 de articole de parfumerie, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

TIR-ul care a fost controlat era condus de un cetățean turc, în vârstă de 39 de ani. Șoferul transporta, potrivit documentelor de însoţire, materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă din România.

Întrucât erau suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră şi vameşii au făcut un control amănunţit.

33.200 de parfumuri, ascunse printre materiale de construcţii

Astfel, au fost găsite mai multe cutii care conţineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Acestea se aflau printre materialele de construcţii.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, au fost ridicate.

Cercetările se fac pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.