VIDEO: Fiul lui Sile Cămătaru, suspectat că este liderul unei rețele de traficanți de droguri / Gestiona afacerile ilegale din Penitenciarul Jilava

Publicat: 24/10/2023, 09:38
Actualizat: 24/10/2023, 10:21

Polițiștii și procurorii DIICOT au descins, marți, la mai multe adrese, inclusiv la Penitenciarul Jilava, într-un dosar ce vizează o rețea de traficanți de droguri. Liderul grupării este Albert Balint, zis Albert Cămătaru, unul dintre fiii celebrului interlop Sile Cămătaru, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL.

Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, fac, marți dimineața, 12 percheziții, una dintre adrese fiind cea a Penitenciarului Jilava.

Oamenii legii fac verificări într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Cum acționa rețeaua de traficanți

Conform DIICOT, „începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc”.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023 liderul grupului, respectiv Albert Balint, care se află în închisoare, a coordonat activitățile celorlalți membri ai rețelei.

Sursele judiciare citate anterior spun că interlopul aducea în interiorul penitenciarului diverse cantități de droguri, cum ar fi cocaină, heroină sau cannabis, prin intermediul aparținătorilor. Substanțele interzise erau consumate de Albert Balint sau erau vândute altor deținuți.

„De asemenea, o parte din suspecți a achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar”, conform DIICOT.

Unul dintre suspecți și-a cumpărat o casă și mai multe mașini de lux, după ce a obligat patru femei să se prostitueze în străinătate

„Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional, alți trei suspecți sunt implicați în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia, a recrutat prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore în vederea exploatării sexuale prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției atât în România cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca”, menționează oamenii legii.

Conform unor surse judiciare, cel acționa prin metoda „loverboy” este Cimpoieru Roberto.

„Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-a acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală, pe care primul suspect le-a folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.

În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală”, spun anchetatorii.

Audierile vor avea loc la sediul central al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?