Persoane vulnerabile, aflate sub protecția DGASPC, racolate de proxeneți și obligate să se prostitueze / Patru persoane au fost reținute

Persoane vulnerabile, aflate sub protecția DGASPC, racolate de proxeneți și obligate să se prostitueze / Patru persoane au fost reținute
Publicat: 04/03/2024, 16:43

Două persoane vulnerabile, beneficiare ale unor măsuri de protecție în cadrul DGASPC, au fost recrutate și obligate să practice prostituția în București. Grupul infracțional a fost destructurat, patru persoane fiind arestate preventiv.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a rezultat că în intervalul iunie 2021 – martie 2024, pe raza municipiului București s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat sub coordonarea unui inculpat, scopul fiind exploatarea sexuală a două victime prin obligarea la practicarea prostituției. În cursul anului 2023 la acest grup infracțional a aderat un alt inculpat.

Cine e „capul” rețelei

Potrivit DIICOT, liderul grupului împreună cu un alt membru au recrutat, în anul 2021 și respectiv 2022, două persoane, ambele aflate într-o vădită stare de vulnerabilitate (situații familiale dificile, beneficiare ale unor măsuri de protecție în cadrul DGASPC) și sub pretextul oferirii unui loc de muncă și dezvoltării unor relații care le-a creat sentimentul apartenenței la o familie, le-au convins să se stabilească în București după care le-au obligat, inclusiv prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția în folosul lor.

„Atribuțiile în interiorul grupului infracțional organizat au fost clar determinate, liderul stabilind locațiile în care victimele erau cazate și practicau prostituția, ceilalți membri promovând pe diferite site-uri anunțuri de servicii sexuale, asigurând supravegherea și colectarea sumelor obținute din activitate infracțională. De asemenea, unul dintre inculpați, simulând o relație sentimentală, a indus în eroare una dintre persoanele vătămate, determinând-o și în acest mod să accepte practicarea prostituției, creându-i convingerea că astfel face un serviciu familiei”, arată DIICOT, citată de Mediafax.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate duminică în București, a fost găsită una dintre persoanele vătămate, căreia reprezentanții unei fundații specializate i-au oferit asistenţă completă şi adăpost protejat.

De asemenea, au fost identificate și ridicate documentele de identitate ale altei persoane vătămate, telefoane mobile, bijuterii, înscrisuri și carduri bancare, o sumă de bani în lei precum și alte mijloace de probă.

Luni a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică