Sesizările DLAF referitoare la firmele lui Dan Barna au ajuns la DNA. Vicepremierul: Dacă începe o urmărire penală mă retrag

Sesizările DLAF referitoare la firmele lui Dan Barna au ajuns la DNA. Vicepremierul: Dacă începe o urmărire penală mă retrag
Dan Barna susține că nu a comis nicio faptă penală și că nu a fost chemat la DNA / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax foto
Publicat: 11/05/2021, 17:40
Actualizat: 11/05/2021, 17:42

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a trimis informațiile colectate referitoare la firmele lui Dan Barna, care au derulat proiecte cu bani europeni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Există indicii legate de săvârşirea unor fapte penale.

Constatările făcute de DLAF vizează patru persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor), relatează antena3.ro.

DLAF: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”

„Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF – a finalizat acțiunile de control privind modul în care au fost implementate proiectele finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 – «Promovarea incluziunii sociale», Domeniul major de intervenție 6.1 – «Dezvoltarea economiei sociale»: «Punți comunitare» (POSDRU/168/6.1/S/146256, cod SMIS 56760), «SES-am Deschide-te!» (POSDRU168/6.1/S/144808, cod SMIS 56699), «Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale» (POSDRU/84/6.1/S/53560, cod SMIS 21583), beneficiar unitatea administrativ-teritorială Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba”, informează DLAF potrivit sursei citate.

De asemenea, instituția că după cercetările efectuate în cazul proiectelor „Punți Comunitare” (cod SMIS 56760) și „SES-am deschide-te!” (cod SMIS 56699) „au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală motiv pentru care, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat, la data de 05.05.2021, la întocmirea actelor de sesizare. Întreaga documentație se află în procedură de transmitere către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție”.

Totodată, și un alt proiect numit „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” este verificat de DLAF. În acest caz beneficiar este S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, care i-a aparținut lui Dan Barna și soției sale, Olga Totolici.

De cealaltă parte, DNA a confirmat faptul că două sesizări făcute de DLAF au ajuns în cadrul instituției, însă se află în procedură de înregistrare.

„Cele 2 documente se află în procedură de înregistrare și repartizare, prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, arată DNA potrivit alephnews.ro.

Barna: „Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală”

Dan Barna a susținut că nu a primit nicio informare oficială de la DLAF referitoare la implicarea sa în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA.

Nu am comis nicio faptă penală, nu am fost chemat la DNA. Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală. Sunt dispus la orice este necesar, principiul «fără penali în funcţii publice» e un crez cu care am venit în politică. Am solicitat şi la DLAF o notă de constatare”, a transmis Dan Barna marți, 10 mai.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Şoc la Survivor! Elena Marin, ELIMINATĂ?! 'Îmi pare rău'
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Cât vor plăti românii, de fapt, dacă vor fi trataţi în spitalele private! Ce înseamnă...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Copilul abandonat pe calea ferată când avea o lună este acum medic ATI. „Nici măcar...
Şoc la Survivor! Elena Marin, ELIMINATĂ?! 'Îmi pare rău'
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
IREAL! Ce a pățit un bărbat din Neamț după ce a luat paracetamol și algocalmin...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Anunțul făcut de șeful PFIZER! Toți cei vaccinați cu AMBELE DOZE trebuie neapărat să știe...
Cutremur la Casa Regală. Charles, anchetat, după moartea prințesei Diana. Ce i-a făcut
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...