Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu EXECUTARE / Motivul pentru care a primit sentința

Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu EXECUTARE / Motivul pentru care a primit sentința
Victor Micula
Publicat: 13/02/2024, 08:41

Judecătoria Oradea a decis, luni, să-l condamne pe Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, la doi ani de închisoare cu executare.

Victor Micula a primit această pedeapsă într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Faptele au avut loc în 2019, atunci când fiul omului de afaceri a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea.

Procesul este cel pornit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în aprilie 2021, în care Micula jr. a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, notează G4Media, care citează publicația locală Bihoreanul.

Fugar. Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: Facebook
Foto caracter ilustrativ / Sursa FOTO: Facebook

Sentința primită de Micula Jr.

„Condamnă pe inculpatul M.V. (Micula Victor – n.red.) la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor (…) (infracţiunea din 03.03.2019). Condamnă pe inculpatul M.V. la pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor în formă continuată (…) (9 acte materiale). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 7 luni închisoare, la care se adaugă un spor fix şi obligatoriu de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv 5 luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenţie”, se arată în sentinţa Judecătoriei Oradea.

Prin aceeași sentință a judecătorilor, lui Victor Micula i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care cel de a fi ales în funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani calculată de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Instanţa a mai dispus confiscarea a cinci arme, 34 de cartuşe, a două dispozitive de reglare a armelor şi a unei panoplii din lemn de la Victor Micula şi l-a obligat pe acesta să plătească 65.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa Judecătoriei Oradea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia nu este definitivă. Faptele se prescriu în august 2024

În acest caz, Victor Micula e acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului, filmate şi postate pe Facebook de un prieten. În înregistrare, acesta spunea că arma este „reală” şi a prezentat imagini cu Micula trăgând, dar menționând că ar fi făcut-o cu „gloanţe oarbe”.

În timp ce milionarul a fost condamnat la 2 ani de detenţie, alțitrei inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare.

Răspunderea penală pentru faptele sale se prescrie în august 2024.

Victor Micula
Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul mort în accidentul produs de Vlad Pascu...
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
VIDEO - De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
A murit Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
S-A AFLAT adevărul despre MIOARA ROMAN! Foarte puțină lume a știut asta despre ea: A...
Chefi la cuțite. Trădarea îl costă pe Florin Dumitrescu: A pierdut tot
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Bananele modificate genetic, aprobate de autorități pentru prima dată. În ce țară s-a întâmplat?