10 destinații de vacanță inedite. România, în topul aventurilor recomandate de CNN

Publicat: 26/05/2014, 21:41
Actualizat: 29/07/2014, 18:19

CNN a alcătuit o listă cu zece destinații de vacanță trecute cu vederea de cei mai mulți dintre turiști. Printre acestea se află și România, notează Mediafax.

● Bolivia. Statul din America de Sud nu este cunoscut pentru stațiuni de lux, restaurante scumpe, autostrăzi sau mijloace de transport în comun pe care te poți baza, relatează CNN. În schimb, această țară compensează prin peisajele sale deosebite și prin experiențele ieșite din comun pe care le oferă turiștilor. Vizitatorii pot mânca inimi de vită de la vânzătorii ambulanți, în La Paz, sau pot face drumeții pe Isla del Sol aflată pe lacul Titicaca, cel mai mare din America de Sud și lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume.

● Malawi este de multe ori trecută cu vederea în favoarea altor destinații africane, cum ar Kenya, Tanzania sau Africa de Sud. Din acest motiv țara dispune de mai multe peisaje neatinse de intervenția umană și de rezervații naturale. Pentru a vă bucura cu adevărat de micul stat african, agenții de turism recomandă să închiriați o mașină și să străbateți țara de la un capăt la celălalt. De la nord la sud, Malawi are doar 836 de kilometri.

● Cei mai mulți dintre turiști nu pun Mongolia pe lista priorităților de vacanță, pentru că o consideră ca fiind o stepă întinsă, aproape pustie, în care nu ai ce să vezi. Într-adevăr, Mongolia se întinde pe 1.564.116 kilometri pătrați, de peste șase ori mai mult decât suprafața României și are o populație de doar 3 milioane de locuitori, dintre care aproape jumătate în capitala Ulan Bator. Densitatea populației este de 1.84 locuitori pe kilometru pătrat, cea mai mică dintre toate statele independente din lume. Spațiile mari, neaglomerate și liniștea nu ar trebui să îndepărteze vizitatorii, ba dimpotrivă, spun agenții de turism.

● Idaho, Statele Unite. Poate părea ciudat că o destinație din Statele Unite ale Americii este inclusă pe lista vacanțelor inedite și mai puțin cunoscute, mai ales dacă ținem cont de faptul că SUA este al doilea cel mai vizitat stat din lume, cu 67 de milioane de turiști în fiecare an. Idaho este unul dintre statele americane trecute cu vederea, poate și din cauza faptului că este înconjurat de state foarte vizitate, care dispun de atracții turistice foarte cunoscute. Idaho este singurul stat din vestul Americii care nu are un parc național important, în timp ce în state alăturate ca Wyoming sau Utah se regăsesc parcuri cunoscute la nivel mondial, ca Yellowstone ori Zion.

Idaho beneficiază însă de peisaje la fel de spectaculoase ca și statele cu care se învecinează, iar faptul că nu este vizitat de atât de mulți turiști nu poate fi decât îmbucurător din punctul de vedere al potențialilor vizitatori. Astfel vă veți putea bucura în voie de munții, râurile și lacurile din vestul Statelor Unite. O activitate care nu trebuie ratată este raftingul pe râul Salmon, experiență care durează șase zile și străbate peisaje splendide.

Foto Mediafax Foto // Andreea Alexandru

● CNN plasează România pe lista celor zece destinații mai puțin cunoscute care merită vizitate. Conform autorilor materialului, arhitectura stalinistă din România contrastează cu arta și arhitectura medievală, care evocă o istorie bogată. Deși se îndreaptă rapid spre modernizare, România atrage turiștii prin construcții vechi de sute de ani. Cetățile și sutele de sate medievale, unele datând chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu și unele dintre cele mai bine păstrate construcții saxone din Europa.

Autorii recomandă drumețiile prin munții Carpați, pentru peisajele superbe și pentru fauna interesantă, în special urșii din pădurile Transilvănene. De asemenea, Carpații sunt o alternativă a Alpilor mai puțin cunoscută, mai puțin aglomerată și mult mai ieftină. Conform CNN, unele dintre obiectivele care nu trebuie ratate sunt Castelul Bran, Sighișoara și mânăstirile din nordul Moldovei.

● Cape Breton, Canada. Insula de 177 de kilometri, aflată în Oceanul Atlantic, în apropiere de Golful Sfântul Laurențiu, este omisă de cei mai mulți dintre turiști. Doar două din zece persoane care vizitează Nova Scotia ajung până pe insula Cape Breton și mai puțin de 10% dintre turiștii din alte țări vizitează Canada Atlantică.

Deși a fost și colonie franceză și britanică, insula este dominată de cultura scoțiană, de la muzică până la tradiții și relief. Barurile și terasele locale sunt renumite, în special Red Shoe, (n.r. pantoful roșu, în limba engleză) din Mabou, numit așa după o pereche de pantofi pătată, care a inspirat și o melodie. CNN recomandă să vă împrieteniți cu localnicii și să dansați cu ei, o experiență deosebită pe insulă.

Foto AFP // Mediafax // Sven Nackstrand

● Spre deosebire de celelalte exemple de pe listă, Cercul Polar nu este o destinație mai puțin cunoscută, ci doar puțin frecventată de turiști, din cauza costurilor și a dificultății călătoriei. Zona începe de la 66 de grade și 33 de minute latitudine nordică și se întinde până la Pol, incluzând porțiuni din opt state. Vara, soarele nu apune cel puțin o zi, iar perioada se mărește cu cât avansezi spre nord, ajungând până la zile și nopți care durează câte șase luni.

● Bhutan, regatul aflat în sudul Asiei, la poalele munților Himalaya este ultimul stat budist din regiune. Bhutan este singura țară din lume care măsoară fericirea cetățenilor și, spre deosebire de India și China, nu urmărește dezvoltarea turismului în mod special. Doritorii trebuie să plătească pentru activitățile pe care vor să le desfășoare înainte să ajungă acolo și limita minimă este de 250 de dolari pe zi, fapt care îndepărtează turiștii care fac excursii în statele vecine.

Dacă ajungeți acolo, alegeți să urmați traseul Omului de Zăpadă, o rută dificilă, care durează 24 de zile. Drumeția, care include vârfurile care separă Bhutanul de Tibet, străbate unsprezece trecători la mare altitudine în munții Himalaya, nefiind recomandată celor mai puțin experimentați.

● Cei mai mulți dintre turiștii care vizitează Noua zeelandă aterizează la Auckland și apoi se îndreaptă spre sud. Astfel, regiunea Northland, aflată, așa cum îi spune și numele, în partea de nord a țării, este de cele mai multe ori trecută cu vederea. Zona este cnoscută pentru cultura și civilizația maori, reprezentate puternic în regiune, dar și pentru influența europeană, dovadă a trecutului țării, dominată de coloniștii de pe bătrânul continent.

● Spațiul cosmic – scumpă și periculoasă, această excursie este aleasă, probabil, de cei mai puțini dintre turiști. Space Adventures a trimis șapte vizitatori pe Stația Spațială Internațională, la mai mult de 400 de kilometri deasupra Pământului, timp de zece zile. Costul unui singur bilet este însă de 50 de milioane de dolari, mult prea scump pentru cei mai mulți dintre noi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală