10 locuri superbe din România, recomandate de TripAdvisor

10 locuri superbe din România, recomandate de TripAdvisor
Publicat: 24/09/2018, 16:56

Galeria de Artă Tradițională din Sighișoara

Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse realizate manual, împărțită în două secțiuni importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piața principală a orașului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighișoara, Casa lui Vlad Dracul.

„Dacă vizitezi vreodată Sighișoara sau Transilvania și vrei să duci acasă câteva suveniruri drăguțe și autentice, atunci trebuie să mergi în acest loc. Toate lucrurile pe care le poți cumpăra sunt realizate manual de artiști. Materialele utilizate sunt de calitate”, scrie un turist pe platforma turistică.

Transfăgărășanul

Este o șosea din România, care începe înjudețul Argeș, din dreptul orașului Curtea de Argeșși se termină la intersecția cu drumul DN1între Sibiuși Brașov.”Nicio fotografie nu poate reda cu exactitate frumusețea acestui loc sau a priveliștilor care îți ies în cale, când te afli la volanul mașinii. Munții sunt superbi, iar aerul este proaspăt. De asemenea, pe drum sunt numeroase restaurante și magazine de suveniruri”, scrie o turistă pe TripAdvisor.

Bisericile pictate din nordul Moldovei

Mănăstirile ortodoxedin județul Suceava, construite la sfârșitul secolului al XV-lea sunt un alt punct de atrație pentru turiști.

„Mănăstirile pictate din Bucovina merită să fie văzute pentru că sunt unice în lume. Sunt captivante datorită imaginilor pictate pe pereți și a culorilor vii”, scrie o turistă pe tripAdvisor.com.

Cetatea Alba Carolina

Este o fortăreațăcu bastioane, construită la începutul secolului al XVIII-lea în jurul orașului medieval Alba IuliapeDealul Citadelei, având rol de fortificațiestrategică de apărare a Imperiului Habsburgicîmpotriva eforturilor militare ale Imperiului Otomanși de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

„Niciun alt oraș din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale și simboluri. Cu mii și mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania își pot descoperi vigoarea și tradițiile de altădată. Inima orașului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreață bastion din România și sud-estul Europei”, precizează tripadvisor.

Muzeul „Casa Ceaușescu”

A fost pentru un sfert de secol (1965-1989) reședința privată a soților Nicolae și Elena Ceaușescu și a copiilor acestora, Nicu, Zoia și Valentin.

„Vrem ca vizitatorii noștri să vadă cum a trăit și omul Ceaușescu, în intimitatea sa, dincolo de șeful de stat atât de cunoscut în România și în afara țării. Ce pasiuni avea, ce-i plăcea să facă în casă, cum se instruia în particular, ce colecție de artă a strâns în locuință, se arată pesite-ul muzeului.

Piața Unirii din Timișoara

Piața Uniriieste cea mai veche piață din Timișoara, amenajată în stil baroc.

De-a lungul istoriei sale, piața s-a numit șiHauptplatz(Piața Principală),Domplatz(Piața Domului) șiPiața Losonczy(după numele comitelui Stefan Losonczy, ucis la 1552,când cetatea a fost cucerită de turci). Numele dePiața Uniriii-a fost dat în 1919, pentru că aici s-au oprit trupele române care au intrat în Timișoara.

Piața Unirii găzduiește importante obiective turistice, precum Domul romano-catolic, Palatul Baroc, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, fântâna cu apă minerală și alte monumente arhitecturale.

Piața Mare din Sibiu

Este piața centrală a orașului, apărută în anul 1366, odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații a orașului. „O piață minunată, deschisă, încărcată cu splendori arhitecturale”, spune un turist.

Castelul Peleș

Atât la sfarșitul secolului al XIX-lea, cât și acum, Castelul Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa și primul electrificat în întregime de pe continent. Castelul are 170 de încăperi, din care doar 10 sunt accesibile turiștilor și adăpostește mai multe colecții valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobilă, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de veselă din aur, argint și porțelan, vitralii.

Mănăstirea Bârsana

Este o mănăstire ortodoxăsituată în comuna Bârsana, județul Maramureș.

„Întreaga mănăstire este construită din lemn. Este înconjurată de dealuri și munți și totul este verde. Nu vei regreta dacă o vei vizita”, scrie un turist.

Palatul Culturii Iași

Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o îmbinare a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic și neobaroc.

„Ar trebui să vă faceți timp să vizitați toate cele patru muzee și Turnul cu Ceas. Nu veți fi dezamăgiți. Palatul Culturii ar trebui să fie pe lista tuturor celor care ajung în Iași”, spune un turist.

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet

„Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră și ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Timpul petrecut în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobru și memorabil”, povestește un turist american pe tripadvisor.com.

Închisoarea Sighet a fost construită în 1897, ca închisoare de drept comun, de către adminstrația austro-ungară. În august 1948, a devenit loc de detenție pentru un grup de studenți, elevi și țărani maramureșeni. În mai 1950, au fost aduși la Penitenciarul Sighet peste o sută de demnitari din întreaga țară (foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni), unii dintre ei condamnați la pedepse grele, alții nici măcar judecați.

Biserica evanghelică fortificată din Prejmer

Se află în județul Brașov și a fost construită în secolul XIII, pe fundația unei vechi bazilici romane din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate, format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane, turn de poartă este monument istoric. „O istorie uimitoare și o arhitectură superbă. Un minunat loc pentru meditație”, spune o turistă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer