10 sfaturi despre cum să slăbești rapid și să îți tonifici corpul

10 sfaturi despre cum să slăbești rapid și să îți tonifici corpul
Publicat: 07/02/2016, 19:14

Antrenorul Florin Neby a enumerat pentru gândul10 sfaturi pentru a obține un corp sănătos, bine sculptat, dar și pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători.

1. Bombe calorice pentru corpul uman. Dulciurile și alcoolul nu ne aduc nimic nutritiv în corp și sunt și extrem de calorice. Pentru o prăjitură de 150 de grame, cu nu știu ce creme și blaturi din caramel și biscuiți, muncim cam două ore la sală. Alcoolul este a doua problemă, în condițiile în care 100 ml de vin are aproximativ 100 de calorii, iar într-un antrenament se ard maximum 400 de calorii, propun să ne gândim dacă este într-adevăr o afacere bună. Nu mai luăm în calcul faptul că alcoolul nu se consumă simplu niciodată, ci evident la o masă, iar cine „gustă” un pahar nu se oprește doar la unul.

2. Sportul. Ne putem menține în formă doar prin sport, iar ca să avem o condiție fizică bună nu trebuie să renunțăm la formele de mișcare pe care obișnuim să le practicăm pe parcursul anului. Mesele bogate ar trebui să fie consumate dimineața, când arderile sunt mai intense, sau după un antrenament. Dacă am luat o masă cu produse tradiționale, este important ca următoarea masă din zi să nu mai fie una la fel de grea. Eventual putem să apelăm la asocieri simple, o salată de legume, un iaurt cu un pumn de nuci, legume la wok cu fâșii de pește.

3. Abdomen cu pătrățele. O persoană hotărâtă poate obține un abdomen conturat. Importanți sunt însă și factorii fizici, cât de ponderală este persoana, care este tipul somatic, ce vârstă are, dacă suferă de o boală etc. În funcție de acești parametri, persoana poate obține „six pack-ul” într-o lună sau niciodată. Antrenamentele trebuie să fie mixte, să se alterneze atât exercițiile cardio, cât și cele cu greutăți.

4. Diete sigure. Cea mai rapidă cură de slăbire se numește „foamea”, dar trebuie să ne așteptăm la reversul numit yo-yo. Pentru că nu poți face foamea la nesfârșit, la un moment dat va trebui să mănânci, iar tot ce vei mânca se va pastra în mare parte sub formă de depozite, iar în scurt timp te vei face mai mare decât atunci când voiai să slăbești. Celei mai eficiente metode de a scăpa de kilogramele în plus eu nu-i spun „cură”, ea trebuie să facă parte din lifestyle-ul fiecăruia dintre noi și se numește alimentația simplă și diversificată.

De mai bine de trei ani o promovez în programele mele, iar rezultatele sunt remarcabile, 30 de kilograme în patru luni și jumătate este wow, în condițiile în care ai mâncat din toate și corpul tău arată FIT, iar pielea nu atârnă. Implică patru mese pe zi, se consumă alimente din toate categoriile principale și la ore fixe. Se completează cu minim trei sedințe de antrenament pe săptămână.

5. „Fundul bombat”.Apare după foarte multă muncă în sala de fitness și în urma antrenamentelor cu greutăți mari, lucru de care fetele se feresc, pentru că nu-și doresc să pară masculine. Evident că este o aberație, atâta timp cât alimentația va fi una adaptată acestui obiectiv.

6. Celulita. În general, celulita se combate prin exerciții în sală. Deși foarte multe fete cred că este sufiecient să alergi în parc sau pe bandă pentru a scapa de celulită, vă asigur că nu este cea mai bună metodă. Cele mai eficiente sunt exercițiile, atât cu greutatea corpului cât și cu greutăți libere. Pentru a combate aspectul de coajă de portocală al pielii trebuie să evităm în special dulciurile, pâinea, alcoolul, mâncarea de tip junk food și preparatele cu multă sare. Și încă un lucru de menționat: celulita nu poate dispărea doar cu masaj.

7. Gadgeturile. Ceasurile sau device-urile de monitorizare a corpului sunt doar un punct de reper. Spre exemplu, ele ajung să-ți arate că poți consuma 600 – 700 de calorii într-o oră, lucru imposibil pentru organismul uman. Atâta timp cât nu pot monitoriza cât de intense sunt arderile în organismul tău, care este condiția ta fizică, ce constituție ai, ce masă musculară are corpul tău, adică aspecte ce țin de fiecare persoană în parte, aceste dispozitive nu pot reda realitatea. Ne pot indica însă intensitatea cu care am lucrat la antrenament.

8. Colăceii pot fi învinși prin:

– minim 3 sesiuni de antrenament intens pe săptămână

– alimentație slabă din punct de vedere caloric

– minim 7 ore de odihnă pe zi

– minim 2 litri de lichide pe zi

9. Antrenamentul. Trebuie să bem apă în timpul antrenamentului, pentru a continua să ardem calorii la nivel maxim. Nu există alimente standard pe care să le consumăm înainte de a merge la sală. Oamenii sunt în căutare de formule magice, de alimente minune, de exerciții minune, dar așa ceva nu există. Noi suntem diferiți din foarte multe puncte de vedere. După antrenament, din punctul meu de vedere, trebuie să luăm cea mai consistentă masă din zi, indiferent de obiectiv.

10. Fructele. Îngrașă dacă sunt consumate în cantitate mare sau pot fi poarta către îngrășare dacă le mâncăm pe post de masă principală.

(Simona Tudorache)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului