12 lucruri pe care le facem în fiecare zi pot avea efecte periculoase asupra sănătății

Redactor:
Maria Bîrnaure
12 lucruri pe care le facem în fiecare zi pot avea efecte periculoase asupra sănătății
Fără să ne dăm seama, facem foarte multe greșeli pe parcursul unei zile care ne fac să fim mai obosiți, mai stresați și mai triști. Totuși, cu toții putem foarte ușor să renunțăm la aceste obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

Odată ce vei citi această listă a obiceiurilor „nocive” pe care le au oamenii moderni, în special tinerii, vei înțelege ce schimbări trebuie să faci pentru a reuși să ai o stare de spirit bună pe tot parcursul unei zile și să nu te mai simți epuizat:

1. Nu mai amâna alarma telefonului în fiecare dimineață. Este adevărat că nu există nimic mai plăcut decât câteva minute în plus de somn dimineața, însă amânarea alarmei nu este un obicei bun. Există riscul ca, odată amânată alarma, să cazi într-un somn profund, al cărui ciclu nu se poate încheia în 10-15 minute și, astfel, să te simți mai obosit decât ar fi normal. 

2. Nu îți verifica corespondența electronică imediat ce te trezești. Dacă dormi cu telefonul lângă tine și nu te ridici din pat înainte să verifici e-mailul, nu mai face asta. Acest lucru poate fi cauzator de stres pentru că în e-mailuri poți găsi informații care să te pună pe gânduri și să te agite. Lasă acest lucru pentru momentul în care ajungi la birou sau pentru atunci când termini rutina zilnică de dimineață. 

3. Nu mai bea cafeaua pe fugă, în timp ce te pregătești pentru a pleca la serviciu. Corpul uman produce cortizol, hormonul stresului, care reglează aportul de energie din corp între orele 8:00 și 9:00 dimineața. Astfel, cel mai bun moment pentru a bea cafeaua de dimineață este după ora 9:30. 

4. Nu trebuie să sari peste micul dejun. Micul dejun este masa care te ajută să fii productiv pe tot parcursul zilei.

5. Încearcă să ajungi la serviciu la timp. Studii recente au dovedit că angajații care ajung la serviciu mai târziu decât la ora la care ar trebui să înceapă programul de lucru sunt mai puțin productivi și nu se mai pot concentra așa cum trebuie. 

6. La birou nu trebuie să începi cu rezolvarea celor mai ușoare sarcini de pe ordinea de zi. Dimineața, oamenii sunt mai odihniți și au mai multă energie. De aceea este mai bine ca, la lucru, să începem cu cele mai importante și grele sarcini pe care trebuie să le îndeplinim pe parcursul unei zile. 

7. Nu mai mânca de prânz la birou. Este nevoie să iei o pauză pe parcursul zilei de lucru pentru a-ți reîncărca bateriile. 

8. Nu mai asculta muzică în timp ce lucrezi. Chiar dacă ai sentimentul că ești mai productiv dacă asculți o melodie preferată în timp ce lucrezi, acest lucru nu este adevărat. Un studiu recent arată că muzica scade capacitatea intelectuală. 

9. Nu renunța la mișcarea fizică. Este important ca, în fiecare zi, să te miști măcar puțin. Mișcarea fizică te ajută să te relaxezi și să îți încarci bateriile. 

10. Nu lua cina prea târziu. Acest lucru poate avea ca efect incapacitatea de menținere a unei greutăți optime a corpului. 

11. Nu mai pierde timpul pe rețelele sociale seara. Acest lucru te obosește fără rost și, totodată, s-a dovedit că cei mai mulți oameni devin invidioși și se întristează atunci când văd că oamenii se distrează și au o viață mult mai activă și mai interesantă decât ei. 

12. Nu-ți verifica e-mailul înainte de culcare. Folosirea oricărui fel de tehnologie înainte de culcare afectează calitatea somnului, Lumina albastră emisă de dispozitivele electronice are o influență asupra hormonului somnului și cauzează insomnie sau incapacitate de a se trezi.  

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide