15 moduri în care îți poți schimba viața în 2016

15 moduri în care îți poți schimba viața în 2016
Publicat: 03/01/2016, 20:52

1. Gândește pozitiv!

Nu este întotdeauna atât de simplu pe cât sună, mai ales când dai de una dintre acele zile când totul merge prost. Totuși, dacă îți formezi reflexul de a te gândi la lucruri pozitive și să privești partea plină a paharului, poți alunga mult mai ușor gândurile negative, iar asta te poate ajuta să vezi lumea altfel.

Să fii fericit, acesta poate fi secretul tinereții veșnice. Cercetătorii au descoperit recent că oamenii ambițioși și optimiști sunt mai puțin predispuși la demență , iar gândirea pozitivă te poate stimula să socializezi mai mult și să îți ocupi mintea cu lucruri care te mențin tânăr.

Scrie pe o foaie, în fiecare seară, trei lucruri bune care ți s-au întâmplat în ultimele 24 de ore. Îți vor da impulsul necesar să dormi mai bine și să fii odihnit mâine.

2. O picătură de transpirație nu strică!

Una dintre cele mai populare manechine de la Victoria’s Secret, Allessandra Ambrosio, care a fost și prezentatoarea showului din 2015, Victoria’s Secret Fashion Show, în perioada în care aceasta era însărcinată, a apărut în fața publicului având o siluetă de invidiat. Ea a spus că secretul unui corp prezentabil stă în efortul fizic zilnic pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l facă. Totodată, exercițiile fizice sunt importante și pentru conservarea unei stări mentale mereu tinere. Trebuie să fii dispus să verși o picătură de transpirație în fiecare zi.

3. Ascultă muzică mai des!

Nu încape îndoială că ascultând muzica ta favorită poți ajunge repede la o stare de spirit pozitivă. Totuși, oamenii de știință au descoperit că muzica nu se rezumă la inducerea unei stări de spirit optimiste, ci aduce mai multe beneficii care se pot transforma într-o sursă de bine.

Când ascultăm melodii al căror ritm este lent, presiunea sângelui scade, iar bătăile inimii încetinesc, aceste lucruri pot determina o stare de relaxare și un proces de respirație îmbunătățit.

Totodată, muzica poate ajuta la eliberarea de endorfine în sânge, acest lucru poate duce la creșterea motivației celui care ascultă.

4. Înconjoară-te de prieteni!

Ai putea face din 2016, „un an pentru prieteni”, luând legătura și întâlnindu-te cu oameni pe care-i știi sau cu noile cunoștințe. Nimic nu calmează sufletul mai bine decât compania unor cunoștințe la un pahar de vin sau la o cină. Gândește-te cum să aloci timp și oamenilor apropiați și formării de prieteni noi, vei fi răsplătit imediat pentru o inițiativă ca asta.

5. Nu te învinovăți!

Dacă vrei să îți cumperi ceva ce rațiunea te descurajează să achiziționezi, pentru că nu îți permiți, pentru că e prea scump, uneori, e bine să sari peste ea. Meriți ce este mai bun și nu te învinovăți pentru că vrei să ai ceva de calitate. Dacă nu ai în portofel doar banii de chirie, închide ochii și cumpără pentru tine ceva de calitate.

6. Trebuie să ai curaj să ceri ce ți se cuvine!

Dacă urmărești o promovare la locul de muncă sau o creștere salarială, pândește momentul potrivit. Așteaptă o perioadă în care activitatea ta este apreciată și lăudată și solicită o discuție particulară cu șeful tău. Exprimă-ți disponibilitatea pentru o poziție superioară în companie, spune cât de mult îți place să lucrezi în compania respectivă și subliniază de ce crezi că ești îndreptățit să primești o creștere salarială.

Dacă nu ceri, nu ți se va da. Cel mai răul lucru de care te poți lovi este un refuz, iar majoritatea șefilor vor aprecia curajul tău. Până la urmă, ei au ajuns în poziții de conducere asumându-și niște riscuri și vor aprecia asta și la tine.

7. Caută activitățile fizice care îți plac!

Ce rost are să încerci să îți menții forma fizică făcând un efort care nu ți se pare distractiv? Poți să îți umpli timpul alocat efortului fizic cu tipuri de exerciții care îți sunt pe plac. Dacă îți place să alergi, poți alerga, însă pentru cei mai mulți dintre noi, aceasta poate fi o activitate monotonă. Așa că poți încerca să te înscrii la un curs de dans sau să practici un sport, chiar un antrenament într-o sală de box poate fi o experiență interesantă.

8. Lasă telefonul și socializează în realitate!

Data viitoare când te vei afla într-o cafenea sau pub, privește în jurul tău câți oameni își fixează ochii în telefonul mobil și uită de partenerii de la masa lor. Dacă ești singur, poți profita de aceste momente și intra în dialog cu fata de la bar sau chiar cu femeia aflată la masa alăturată. Un zâmbet poate reprezenta o abordare suficientă, un bun început.

9. Intră în formă!

Perechea de blugi care nu îți mai vine nu trebuie să reprezinte doar o sursă de amintiri pentru tine. Poți face o excursie în trecut, acum, în 2016, intră în formă și poți ajunge la dimensiunile pe care le ai în amintirile când purtai hainele care astăzi nu ți se mai potrivesc. Există suficiente programe și diete în care te poți înscrie pentru a ajunge la dimensiunile de vara trecută, tot ce îți trebuie este puțină voință. Poți apela la serviciile unor profesioniști în domeniu și aceștia îți pot spune ce program trebuie să urmezi.

10. Iartă!

Probabil cel mai greu lucru de făcut este să ierți pe cineva care te-a nedreptățit – dar dacă poți găsi în inima ta puterea asta s-ar putea să fie unul dintre lucrurile cele mai bune pentru starea ta de spirit pe care le-ai făcut vreodată.

Iertarea reduce stresul, depresia și mânia, și crește optimismul și încrederea în sine. Oameni care rămân cantonați în sentimente de mânie au mai multe șanse să dezvolte probleme mentale și de sănătate. Dr. Amit Sood, autorul cărții „Clinica Mayo Manualul pentru fericire: un plan în patru etape”, a spus că 50 de procente din starea de fericire a oamenilor este determinată de disponibilitatea acestora de a se concentra pe lucrurile pozitive. „Fericirea este un obicei,” a adăugat el.

11. Pune bani deoparte!
Sigur, știm cu toții cheia fericirii reale nu pot fi cumpărată – dar o mică sumă de bani pusă deoparte poate să vă ajute să vă simțiți un pic mai bine, mai ales atunci când poți cumpăra acei pantofi noi la care visai. Economisirea de bani vă oferă un sentiment de siguranță și convingerea că nu munciți degeaba. Un studiu recent a arătat că a nu economisi bani reprezintă unul dintre primele 50 de regrete pe care le au britanicii într-o viață.

12. Călătorește!

Fie că este vorba de o călătorie în interes de muncă, o evadare într-un weekend ori o vacanță cu familia, călătoritul îți poate ridica moralul și construi amintiri în care te poți refugia mai târziu. Totodată, te poate ajuta să legi prietenii noi.

O călătorie nu este utilă doar pentru că te poate aduce în fața unor situații și locuri necunoscute, dar te poate face să-i apreciezi mai mult pe cei de acasă și de care ești departe.

13. Încearcă să fii binevoitor!

Un zâmbet te poate duce departe, iar niște cuvinte frumoase te pot duce chiar și mai departe. Lumea poate fi câteodată un loc ostil și cenușiu, însă toți ne amintim cu drag de persoanele care au fost acolo în momentele de încrâncenare și ne-au zâmbit, ne-au oferit un loc în tren când eram obosiți sau au ținut ușa pentru noi când aveam mâinile ocupate. În aceeași măsură o abordare mai agresivă poate strica ziua unui om, trebuie să te gândești la sentimentele celor din jurul tău, sunt similare cu ale tale.

14. Râzi!

Câteodată cel mai bun leac pentru o stare bună de spirit este o porție sănătoasă de râs. Caută să vizionezi video-urile cele mai amuzante pe care le cunoști în compania unei cunoștințe mai spirituale pe care o ai și lasă buna dispoziție să invadeze camera.

Specialiștii consideră că în îmbunătățirea funcțiilor inimii, scăderea presiunii arteriale, îmbunătățirea circulației, stimularea sistemului nervos si stimularea sistemului imunitar, râsetele poate fi mai eficiente decât multe medicamente.Totodată, râsul împiedică apariția ridurilor și ajută la eliberarea de stres dar și la arderea caloriilor.

15. Încetează să cauți persoana potrivită și poate o vei găsi mai ușor!

Așa cum femeile singure se întreabă dacă este ceva în neregulă cu ele, deoarece nu își pot găsi sufletul pereche, femeile cu parteneri de termen lung se întreabă în legătură cu propriile relații „Suntem suflete pereche?” „Suntem meniți să fim împreună?”.

Multe persoane se stresează și pune presiune pe ele în a căuta persoana potrivită pentru a le deveni partener și asta de multe ori nu este rețeta potrivită. Cele mai multe cupluri fericite vă pot spune că au întâlnit persoana potrivită într-un moment când nu se așteptau, când nu erau în căutarea ei.

În momentul când ești angajat într-o căutare frenetică, asta poate induce potențialilor parteneri ideea că ai fi un om disperat și asta nu miroase bine. Relaxează-te și frumusețea ta va străluci și în ochii celorlalți. Nu există nimic mai atrăgător la o persoană decât încrederea în sine. Deschide-ți mintea la noi tipuri și oportunități. Cine știe, cealaltă jumătate ar putea fi chiar sub nasul tău tot timpul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult