6 lucruri din camera de hotel care nu ar trebui atinse

6 lucruri din camera de hotel care nu ar trebui atinse
Publicat: 22/12/2015, 16:55
Actualizat: 05/07/2016, 19:56

Avem aici lista cu obiectele de care ar trebui să ne ferim ori de câte ori intrăm într-o cameră de hotel:

1. Întrerupătorul -Un studiu realizat anul acesta și condus de Katie Kirsch, profesor la Universitatea din Houston arată că întrerupătorul este unul dintre cele mai contaminate obiecte din cameră. Pentru că nu ai cum altfel să aprinzi sau să stingi lumina, cel mai bine este ca, de fiecare dată când o faci este să mergi să te speli.

2. Telecomanda -Charles Gerba, a profesor de microbiologie la Univeristatea din Arizona, a descoperit că telecomanda televizorului din camera de hotel este plină de bacterii. Conform studiului său, în proporție de 20 la sută sunt contaminate cu spermă. Ce ai de făcut ca să te uiți la TV. Șterge bine obiectul cu șervețele umede, înainte să te apuci să-l butonezi sau ia de acasă o pungă în care să îl bagi.

3. Podeaua, chiuveta și blatul – Același Gerba a arătat căcă dacă auzi pe cineva strănutând în camera alăturată vei avea și tu aceiași viruși, a doua zi”, avertizează Gerba. Contaminarea se face prin bureții de curățat și prin mopuri. Suprafețele sunt dezinfectate cu soluții specialie, dar se folosesc aceleași dispozitive la toate camerele. Folosește, de asemenea, șervețele umede.

4. Pernele -Așternuturile sunt spălate la sute de grade, însă nu și pernele și cuverturile de pe pat. Cel mai bine este să așezați un prosop luat de acasă pe fața de pernă, iar primul lucru pe care îl faceți când ajungeți în cameră trebuie să fie acela de a lua cuvertura de pe pat. Să nu folosiți păturile de rezervă, care sunt puse la dispoziție de hotelieri. În cel mai bun caz sunt spălate de maximum două ori pe an.

5. Canapeaua sau fotoliile – Canapelele și fotoliile sunt printre cele mai contaminate obiecte din camerele de hotel. Mai bine nu vă așezați pe canapea sau pe fotolii, pentru că nu știți dacă cei dinaintea voastrăau avut hainele curate cât au stat acolo, dacă nu, nu aveți idee pe unde au umblat sau chiar dacă au stat îmbrăcați pe canapea.

6. Paharele – Nici să nu vă atingeți de paharele de pe masa din camera de hotel. Chiar și în hotelurile de lux, cameristele nu duc paharele la spălat în bucătărie, unde ar trebuie băgate la mașina de spălat vase, la temperaturi ridicate. Deseori sunt curățate în chiuveta de la baia din cameră.