7 alimente care „topesc” grăsimea și accelerează metabolismul

7 alimente care topesc grăsimea și accelerează metabolismul
Publicat: 15/02/2016, 16:23

Ca să nu începi anul 2016 cu „o mică depresie” îți recomandăm câteva produse alimentare care te pot ajuta în lupta cu nedoritele kilograme în plus. Potrivit nutriționiștilor, cheia pentru a pierde din greutate este optezi pentru mâncare de calitate, sănătoasă, bogată în nutrienți. La care se adaugă hidratarea corectă și odihna.

Nu trebuie să uităm nici de mișcare. Sportul este extrem de important atât pentru sănătate, cât și pentru un corp tonifiat. Nu contează că alegi să faci mișcare în sala de fitness sau în aer liber, alături de un personal trainer ori singur, important este să aveți o viață activă, evitând sedentarismul, ce merge mână în mână cu obezitatea.

E bine de știu că anumite alimente sunt mult mai utile atunci când vine vorba de regim alimentar. Îți prezentăm mai jos câțiva aliați de nădejde:

1. Ardeiul iute – acesta conține capsaicină, o substanță care te ajută să arzi mai ușor caloriile. Iar ca bonus, capsaicina previne declinul metabolic asociat cu vârsta și favorizează longevitatea.

2. Cerealele integrale – sunt bogate în fibre și reprezintă alegerea perfectă atunci când vrei să slăbești. Studiile de specialitate au demonstrat că poți arde de două ori mai multe calorii dacă optezi pentru cerealele integrale în defavoarea produselor alimentare procesate. Consumul de cereale integrale (orez brun, orez sălbatic, quinoa, bulgur, orz, pâinea neagră, ovăz, secară, etc.) previne maladiile cronice și contribuie la prelungirea speranței de viață.

3. Ceaiul verde conține un compus denumit EGCG, care accelerează metabolismul. Antioxidant puternic și natural, ceaiul verde este renumit și pentru stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea memoriei, etc.

Citește în continuare pe one.ro.