7 semne după care poți recunoaște un om nefericit

7 semne după care poți recunoaște un om nefericit
Publicat: 31/12/2015, 09:25

„40% din șansa noastră de a fi fericiți stă în capacitatea noastră de schimbare”, spune Sonja Lyubomirski, cercetător al revistei Psychology Today la Universitatea din California.

Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că există speranță pentru toți. Există miliarde de oameni pe planetă și o parte dintre ei sunt cu siguranță nefericiți. Ceilalți suntem într-o continuă pendulare între fericire și nefericire, depinzând de fiecare zi în parte.

Totuși, există niște trăsături și obiceiuri ale oamenilor nefericiți ce stau la îndemâna lor să poată fi schimbate. Bineînțeles, cu aceste lucruri putem interfera cu toții mai mult sau mai puțin, iată care sunt acestea:

  1. Ai tendința să te gândești că viața este grea

Oamenii fericiți știu că viața poate fi uneori dificilă, dar preferă să trateze încercările la care îi supune viața cu curiozitate nu cu spirit de victimizare. Preferând să își asume responsabilitatea problemei, oamenii fericiți se gândesc cum au ajuns în necaz și se concentrează să facă cumva să iasă din probleme cât mai curând posibil.

Perseverența spre rezolvarea problemelor, în locul lamentării, este un simptom al unei persoane fericite. Oamenii nefericiți se văd pe ei ca victime ale vieții și stau blocați în mentalitatea de „uite ce mi s-a întâmplat”, în loc să caute un mod sau o cale de a ieși la liman.

  1. Nu poți avea încredere în oameni

Discernământul este important, dar cei mai mulți oameni sunt fericiți și pentru că au curajul să creadă în aproape. Ei cred în binele din oameni, în loc să fie suspicioși pe fiecare om ce apare în cale. În general, având un comportament deschis, apropiat, față de oameni ajută la țeserea unei comunități pozitive în jurul tău și asta poate aduce în preajma ta tot mai mulți oameni fericiți.

Oamenii nefericiți nu au încredere în persoanele pe care le cunosc și presupun că acestea nu pot fi de încredere. Acest tip de comportament închide șansele pentru a lega prietenii.

  1. Vezi lumea ca pe o luptă între bine și rău

Cu siguranță există lucruri care nu sunt în regulă pe lume, iar oamenii nefericiți evită să privească partea plină a paharului, concetrându-se pe ce este negativ. Îi poți zări de la o poștă, vor fi cei care completează orice lucru pozitiv pe care îl aud cu formula „da, dar..”.

Oamenii fericiți sunt conștienți de problemele planetei, dar pun în balanță și lucrurile bune care există pentru a ajunge la echilibru. Este ceea ce se numește, ține ochii deschiși.

Oamenii nefericiți tind să închidă un ochi, cel orientat spre lucrurile bune și să-l păstreze deschis doar pe cel care este orientat spre ce este rău. Oamenii fericiți îi țin deschiși pe amândoi și gândesc în perspectivă.

  1. Te compari cu ceilalți și invidiezi alți oameni

Oamenii nefericiți cred că avuția și bunăstarea altora a survenit dintr-un act de furt de la cei nefericiți. Cei nefericiți se gândesc că binele este limitat și nu poate ajunge la toată lumea, așa că cei care se bucură de bine, îi privează automat pe ceilalți de el. În schimb, oamenii fericiți știu că norocul și circumstanțele pozitive sunt lucruri la care poate aspira oricine. Oamenii fericiți cred că pot face un plan de fericire personală ce nu depinde de ceilalți. Oamenii fericiți cred în universul nelimitat al posibilităților de a fi fericiți.

  1. Faci o obsesie din a contola propria viață

Există o diferență între a încerca să îți faci viața într-un mod constructiv și obsesia de a controla tot ce ți se întâmplă. Oamenii fericiți cunosc faptul că sunt multe lucruri care intervin în viața unui om ce nu pot fi controlate.

Oamenii nefericiți tind să organizeze cele mai mici detalii ale vieții lor și se blochează atunci când viața le încurcă planurile aruncându-le în față un element pe care aceștia nu l-au prevăzut. Oamenii fericiți pot trece prin viață fără să planifice totul și să se bazeze pe spontaneitate.

Cheia este să fii orientat pe scopuri concrete, dar să permiți și lucrurilor neprevăzute să se întâmple fără a intra în panică atunci când acestea ar apărea în drum. Să te lași purtat de val este deviza oamenilor fericiți atunci când trec la planul B.

  1. Te gândești cu teamă la viitor

Există atât de mult spațiu de închiriat între urechile tale, iar oamenii nefericiți îl închiriază unor gânduri ce spun că lucrurile pot merge prost, comparativ cu ceea ce ar putea merge bine.

Oamenii fericiți își injectează o doză sanatoasă de speranță și își permit să viseze cu ochii deschiși cu privire la ceea ce le-ar dori să aibă parte în viață. Oameni nefericiți umplu acel spațiu din cap cu griji și frică.Oamenii fericiți experimentează frica și grijile, însă fac o distincție clară între a le simți și a le trăi.

  1. Bârfele și plânsul de milă fac apanajul conversațiilor pe care le porți

Oamenilor nefericiți le place să trăiască în trecut. Ce li s-a întâmplat și greutățile vieții sunt subiectele cele folosite în conversațiile lor. Când își epuizează poveștile cu care își plâng de milă trec la a bârfi alte persoane.

Oamenii fericiți trăiesc în prezent și visează la viitor. Poți simți vibe-ul lor pozitiv din cealaltă cameră. Sunt entuziasmați de ceea ce fac, recunoscători pentru ce au și visează la orizonturi pozitive ale vieții.

Bineînțeles, nimeni nu este perfect. Cu toți putem să avem de a face cu momente negative câteodată, dar ceea ce este important este cât de mult stăm cufundați în starea respectivă și cât de repede putem să depășim momentul greu.

Mergi, cazi, ridică-te, scutură-te de praf și mergi mai departe, o viață ai!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția