8 destinații de vacanță pe care femeile nu le pot rata. Sfaturile specialiștilor pentru un sejur de neuitat

Publicat: 22/04/2017, 18:34
Actualizat: 02/10/2018, 03:34

New York – orașul visului american, Dubai – capitala cumpărăturilor din Orientul Mijlociu, Milano – capitala modei sau Paris, supranumit și orașul luminilor, sunt doar câteva dintre destinațiile pe care femeile le pot vizita în această lună.

Orice femeie care a urmărit serialul Sex and the City și-a dorit, măcar o dată, să trăiască pe pielea ei experiența newyorkeză, iar luna martie poate fi momentul oportun pentru acest lucru. Turistele care optează pentru New York au nevoie de până la 900 de euro de persoană pentru un sejur de patru nopți la hotel de 3 stele, cu tot cu zbor dus-întors, sau de până la 1.000 de euro de persoană pentru o vacanță de patru nopți, la hotel de 4 stele și bilete de avion tur-retur.

New York rămâne o destinație ofertantă de vacanță, de la plimbările prin Central Park, shopping pe Fifth Avenue, până la străzile impunătoare ale metropolei. Și cum în vacanță nimeni nu ține cont de dietă, turistele se pot bucura de varietatea de restaurante cu specific internațional existente în New York. De asemenea, orașul oferă o experiență culturală bogată, începând cu Muzeul Metropolitan de Artă, până la galeriile de artă situate pe străduțele boeme ale cartierului Soho.

„Podul Brooklyn, care face legătura între cartierele Manhattan și Brooklyn, adăpostește la baza sa un restaurant tipic newyorkez, The River Cafe. Aici, doamnele și domnișoarele pot servi cina și pot avea o priveliște de vis asupra celui mai cunoscut cartier din New York, Manhattan”, precizează Raluca Vărăreanu , Chief Operational Officer în cadrul Paravion. pentru Gândul.

Cele care vor să se relaxeze în Dubai trebuie să pună deoparte aproximativ 650 de euro de persoană, pentru șapte nopți de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus și bilete de avion tur-retur.

Dubai îmbină frumusețea culturii orientale cu influențele moderne, transpuse în clădirile zgârie-nori.

Plajele cu nisip alb din zona Madinat Jumeirah pot fi locul perfect pentru relaxare, dar și pentru priveliște panoramică asupra oceanului, cu vestita clădire Burj al Arab în fundal. Pentru o sesiune de shopping la foc intens, turistele pot vizita Dubai Mall, unul dintre cele mai mari cunoscute centre comerciale din lume.

Vacanța în Dubai nu trebuie să se încheie fără Desert Safari, o excursie de jumătate de zi în deșertul din Emiratele Arabe. Acesta include mersul cu cămila, spectacol de dans din buric și cină pe acorduri orientale.

Deși toată lumea percepe Milano drept o destinație de shopping, acesta are mult mai mult de oferit, de la clădirile istorice, până la cafenelele cochete de pe străzile înguste ale orașului. Bugetul necesar pentru a vizita Milano rămâne unul accesibil, un pachet de două nopți de cazare cu mic dejun inclus la hotel de 3 stele și transport cu avionul pornește de la 190 de euro.

Piazza del Duomo este una dintre cele mai cunoscute zone ale orașului, prin prisma catedralei care adună, anual, milioane de turiști, dar și a bistro-urilor tipic italienești care împânzesc piața. Pentru a simți atmosfera orașului pe deplin este necesară o simplă urcare până în vârful catedralei, unde priveliștea este una de poveste.

Galeria Vittorio Emanuele II, un mic paradis pentru reprezentantele sexului frumos,este unul dintre cele mai vechi malluri din lume și reunește numeroase branduri. După binemeritata sesiune de shopping, doamnele și domnișoarele pot opta pentru o plimbare pe străzile boeme din cartierul Brera, care poate fi încheiată cu o cină și un Aperol într-unul din restaurantele cochete din acea zonă.

Parisul este și va rămâne una dintre destinațiile preferate de către femei, datorită eleganței și bunului-gust pe care le emană. Orașul este împânzit de grădinile tipice franțuzești, care parcă te transpun în perioada Belle Epoque.

Grădinile Tuileries, care se găsesc lângă Muzeul Luvru și Place de la Concorde, pot fi locul perfect pentru a savura un ecler sau un croissant pe băncuțele cochete.

Cele care doresc să se relaxeze și, în același timp, să viziteze principalele obiective culturale ale orașului, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf sau Catedrala Notre Dame, pot opta pentru un tur al orașului cu bicicleta.

Barcelona poate fi una dintre cele mai interesante experiențe culturale pentru reprezentantele sexului frumos. Orașul în care domnește arhitectura lui Gaudi este împânzit de clădirile în stilul Art Nouveau, dar nu numai. Cele care vor să petreacă un city break în orașul lui Gaudi alocă 340 de euro de persoană pentru un pachet, tarif ce include două nopți de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus și transport cu avionul dus-întors.

Celebrul Parc Guell, proiectat tot de Gaudi, oferă, din spatele căsuțelor de turtă dulce, o priveliște de poveste asupra orașului. Plimbarea poate fi continuată pe plajele Barcelonei.

Barcelona se luptă pentru supremația turismului din Spania cu Madrid, o altă destinație potrivită celor care vor să se relaxeze. Doamnele și domnișoarele care aleg Madrid ca destinație de răsfăț și relaxare plătesc, în medie, 275 de euro de persoană pentru două nopți de cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus și bilete de avion dus-întors.

Există și femei care aleg capitala londoneză ca destinație de vacanță, indiferent de anotimp sau ocazie. Astfel, cu 340 de euro de persoană, acestea își pot asigura un city break în Londra de trei zile, cu cazare la hotel de 3 stele, mic dejun inclus și bilete de avion dus-întors.

Topul celor mai frumoase destinații de relaxare pentru luna martie poate fi completat de Florența. Pentru un city break în capitala regiunii Toscana, doamnele își alocă un buget mediu de 220 de euro de persoană, tarif ce include două nopți de cazare la hotel de 3 stele și bilete de avion dus-întors.

„Fie că aleg să se relaxeze, să meargă la shopping sau să se bucure de bogăția culturală al unui oraș, tot mai multe femei profită de această lună dedicată lor și își iau o pauză de la multitudinea de responsabilități și griji pentru câteva zile, plecând în vacanță împreună cu prietenele lor. În funcție de timpul și bugetul alocate acestei vacanțe, turistele optează atât pentru destinații din Europa, cât și pentru destinații de pe alte continente”, spune Raluca Vărăreanu pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase