8 Martie, ziua femeii. Cum arăta mama la vârsta mea. Anca Dumitra, Andreea Raicu, Dana Rogoz și Mihaela Bilic ne arată albumul de familie

Publicat: 08/03/2015, 12:50
Actualizat: 19/04/2015, 09:32

Două femei de 27 ani, respectiv 29 de ani, o alta de 37 și o a patra de 45 de ani, toate cunoscute românilor, fac astăzi un gest – mărturisindu-și MAMA. Mesajul lor este și mesajul tău?

Anca Dumitra, actriță: „Când râde mă bucură, pentru că atunci când râde e ca o fetiță”

„Sper ca fotografia să fie potrivită. Din păcate, majoritatea o surprind pe mama alături de altcineva, ori la o altă vârstă”, spune Anca Dumitra, 27 de ani, actrița cunoscută românilor din serialul de comedie Las Fierbinți. „Mama locuiește la Craiova și nu este tocmai o specialistă în tehnologie, așa că o să văd cum o conving să îmi trimită o fotografie”, spune tânăra actriță.

Anca Dumitra, actriță. A făcut patru ani de balet, și-a încercat norocul în modelling și a-nceput să joace în piese de teatru încă din liceu. În facultate a jucat în scurtmetraje studențești și în lungmetrajul „Copilăria lui Icar”. Rolul Gianina din serialul Las Fierbinți reprezintă debutul ei în televiziune

Îi simți în voce bucuria că i-ar putea face o surpriză celei cu care vorbește zilnic la telefon. Nu spune cum a reușit să facă rost de această imagine care-i surprinde mama, pe Eugenia Dumitra, zâmbind. A reușit și gata.

Eugenia Dumitra, mama actriței Anca Dumitra. Foto: arhiva personală

„Datorită ei îmi trăiesc astăzi visul”, spune Anca Dumitra, care a lăsat de mai bine de 9 ani Craiova natală pentru a-și juca rolul la București, unde a absolvit și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale, secția Actorie.

„Mamei mele nu cred că am să pot să îi mulțumesc vreodată pe deplin, așa cum simt și așa cum îmi doresc pentru toata iubirea, prietenia și susținerea sa necondiționată”, spune actrița.

„Pentru mine, ea este eroina vieții mele. E autentică, pură din cap până în picioare. Și e sensibilă și delicată ca o floare, cea mai frumoasă floare. Când râde mă bucură, pentru că atunci când râde e ca o fetiță.

Tot ce este mai important în viață e mai presus de cuvinte, însă de la mama am învățat ce înseamnă să ai vorbele potrivite și înțelepte care să dea curaj și frumusețe gândurilor și viselor. Eu îmi trăiesc visul pentru că mama mi-a dat încredere; datorită ei, eu am gând bun și fapta dreaptă, și asta pentru că la mama nu se poate altfel; la ea, totul pare cu adevărat simplu și de înfăptuit. Și o cred pe cuvânt!

Mă rog la Dumnezeu să-i dea sănătate, ei și tatălui meu, o viață lungă, fericită și liniștită împreună, alături de copii și de nepoți. Și-mi mai doresc să îi aduc bucurie în suflet zi de zi, de zi, de zi! Un 8 martie minunat mamei mele și tuturor mămicilor lumii!”, este mesajul Ancăi Dumitra pentru cea care i-a dat viață.

Dana Rogoz: Îi mulțumesc mamei pentru toată grija pe care mi-a purtat-o

Am cunoscut-o mai intâi ca Abramburica, am redescoperit-o apoi cu plăcere în câteva seriale de televiziune, iar astăzi, la 29 de ani, vedem în ea o femeie care se poate considera împlinită. A reușit să-și întemeieze o familie alături de regizorul Radu Dragomir, este mama unui băiețel care de curând a împlinit un an, iar din punct de vedere profesional se poate spune că reușește să se dedice lucrurilor care îi fac cu adevărat plăcere.

În tot acest timp, mama i-a fost mereu aproape. Și încă este acolo pentru Dana are nevoie în continuare de ea, mai ales de când a devenit, la rândul ei, mamă, lucru pentru care îi este profund recunoscătoare.

„Îi mulțumesc mamei mele pentru toată grija pe care mi-a purtat-o de când m-amnăscut și până am devenit la rândul meu mamă, dar și pentru grija pe care i-o poartă acum nepotului. La mulți ani, mama!”

Mama Danei Rogoz alături de fiica, respectiv nepotul ei, Vlad, în momentul în care au împlinit aceeași vârstă: un an. (Sursă foto: Arhivă personală/danarogoz.one.ro)

Lecția învățată de Andreea Raicu de la mama ei: „iubirea inseamna sa ierti, sa nu judeci, sa fii tolerant”

„O iubesc pe mama pentru că, indiferent ce s-a întâmplat, mi-a fost alături mereu”, spune Andreea Raicu, cea care se prezintă în scris, pe blogul personal, ca fiind „un om norocos”.

Mamă și fiică. Arhiva personală a Andreei Raicu

„Am avut și noi perioade și mai bune, dar și mai dificile, însă de fiecare dată am reușit să găsim punctul comun care să ne împace, pentru că am pus dragostea, respectul și înțelegerea mai presus de orice. Asta este, de fapt, tot o lecție pe care am învățat-o de la ea: iubirea înseamnă să ierți, să nu judeci, să fii tolerant”, crede Andreea Raicu, la 37 de ani.

Fotografie de vacanță. Imaginea a fost realizată în Franța. Arhiva personală a Andreei Raicu

În urmă cu an, pe blogul personal, ea a rememorat prima ședință foto pe care a realizat-o împreună cu mama ei, pentru o companie de cosmetice. Scria atunci despre emoții și despre dorința mamei ca fotografiile să iasă perfect.

Arhiva personală Andreea Raicu

„Am început să pozăm și când a văzut că și cei din spatele aparatului de fotografiat erau multumiți de ce vedeau, s-a relaxat și ea. Iar când a văzut rezultatul a fost de-a dreptul fericită!

Am terminat de pozat, dar eu mai aveam de făcut câteva cadre singură.Mama a rămas câteva minute; în loc să se pregătească să plece, nu a putut să-și ia ochii de la mine. Pur si simplu mă sorbea din priviri. Cei din jur erau impresionați de fascinația cu care mă privea pozând… Îmi urmărea fiecare gest, fiecare privire, fiecare mișcare de parcă nu mă mai văzuse niciodata pozând.

Și, de fapt, am realizat că mama mea nu m-a văzut niciodată pozând în cei peste 20 de ani de când am început să fiu în fața camerelor de fotografiat.Atunci am realizat că bucuria ei cea mai mare în ziua aceea nu a fost că a pozat alături de mine, ci că m-a putut vedea pozând. M-a impresionat enorm când am auzit-o cum le spunea celor din echipă că parcă nici nu-i vine să creadă că eu sunt fata ei”, a povestit prezentatoarea tv pe blogul personal.

Mihaela Bilic: „Înveți să trăiești și să fii un om frumos tot de la mama”

Fiica unui biolog și a unui inginer electronist, Mihaela Bilic este probabil cel mai cunoscut medic nutriționist din România. Spune însă că persoana care i-a îndrumat pe pașii pe calea pe care singura și l-a ales încă din copilărie – pe când făcea injecții păpușilor primite de Crăciun, fost mama ei. „A rămas alături de mine în cele mai grele momente. Și mă surprinde de fiecare dată și, mai ales, când mă aștept mai puțin. Ultima surpriză pe care mi-a făcut-o a fost în urmă cu câteva zile. Mă pregătesc să îmi deschid noul cabinet și mama mi-a comandat canapele. Nu puteau fi unele mai bune. Sunt perfecte. Le-a comandat din Franța”, spune pentru gândul medicul nutriționist.

Foto: Publimedia / Silviu Matei

Mama Mihaelei Bilic are astăzi 83 de ani și a condus, biolog de profesie fiind, Secția de Seruri și vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

Foto: Arhivă personală Mihaela Bilic // Mihaela Bilic împreună cu mama ei la final de clasa a IV, la festivitatea de premiere

Ei îi datorează Mihaela Bilic ceea ce este astăzi și îi mulțumește pentru sacrificiile făcute. „Te simți iubit, îngrijit, ascultat, protejat, alinat, încurajat pentru că e mamă. Înveți să trăiești și să fii un om frumos tot de la mama. Treci peste greutăți și te bucuri de reușite alături de mama. Exiști pentru că e ea. Ești totul pentru ea. La mulți ani, mama mea!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția