A fost creat primul iaht exclusivist ecologic

Publicat: 16/05/2012, 18:15
Actualizat: 16/05/2012, 18:15

De curând a fost creat un iaht de lux ecologic, în valoare de 30 de milioane de dolari, care le va permite bogaților să se distreze fără să facă rău mediului înconjurător, informează Daily Mail.

Modelul Columbus Sport 130 funcționează pe bază de propulsie hibridă, asemenea autoturismului Toyota Prius, care combină energia electrică cu cea produsă de sistemul diesel, pentru a reduce cantitatea de emisii poluante.

Cei care l-au creat susțin că acesta este primul iaht ecologic, care te ajută să salvezi planeta în timp ce te relaxezi pe mare.

Vasul exclusivist are 36 de metri lungime, este confecționat din aluminiu pe o structură ușoară, astfel încât să nu consume multă energie. De asemenea, iahtul emite o cantitate mică de zgomot, grație motorului electric.

Comlumbus funcționează pe baza unui sistem cu propulsie hibridă, ceea ce face ca viteza de deplasare să nu depășească 14 kilometri pe oră. Totuși, în situația în care este nevoie ca iahtul să meargă mai repede, motorul diesel poate fi pus în funcțiune la capcitate maximă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase