A murit chitaristul legendarei trupe Yes

A murit chitaristul legendarei trupe Yes
Publicat: 19/03/2013, 10:43
Actualizat: 29/07/2014, 18:01

Peter Banks, membru fondator al trupei britanice de rock progresiv Yes și chitarist în formula originală a acestui grup, a murit în reședința lui din Londra, la vârsta de 65 de ani.

Potrivit unui mesaj postat pe site-ul muzicianului, acesta a murit pe 7 martie, iar trupul său neînsuflețit a fost descoperit în casa în care locuia, după ce colegii săi de trupă au văzut că Banks nu a sosit la o sesiune de înregistrări.

Considerat un pionier al rockului progresiv, moartea sa a fost deplânsă și de colegii săi din trupa Yes, pe care o înființase în 1968: „Suntem profund întristați de moartea colegului nostru și fondatorului trupei Yes Peter Banks”, au afirmat aceștia într-un comunicat.

Potrivit acestui comunicat oficial, Peter Banks a cântat pe primele două albume Yes, devenite celebre pe plan mondial pentru includerea stilului simfonic și pentru compozițiile instrumentale complexe.

sursa foto zap2it.com

Peter Banks a înființat apoi trupa Flash și a lansat cu aceasta trei albume bine primite de public, iar apoi a înființat un nou grup, numit Empire.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, muzicianul britanic a lansat și cinci albume solo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase