A murit Gregg Allman, o legendă a rock-ului

A murit Gregg Allman, o legendă a rock-ului
Publicat: 28/05/2017, 07:58

Gregg Allman, clăparul și cântărețul trupei Allman Brothers Band, care a contribuit la popularizarea genului de rock sudist a murit la vârsta de 69 de ani.

Moartea sa a fost anunțată într-un mesaj postat pe site-ul său sâmbătă. Allman „s-a stins pașnic în casa sa din Savannah, Georgia”, conform anunțului după „ce s-a luptat cu multiple probleme de sănătate de-a lungul ultimilor ani”.

„În acest timp, Gregg a fost de părere că a fi pe drum cântând muzică cu frații săi și trupa sa în numele fanilor săi, era un medicament pentru sufletul său. A face muzică l-a ridicat și i-a dat putere să meargă mai departe de-a lungul celor mai grele momente.”, se mai arăta în acealași mesaj postat pe site-ul muzicianului.

Trupa The Allman Brothers Band a luat naștere în 1969. Cu sediul in Macon, Georgia, formația era alcătuită din Gregg și Duane Allman, chitaristul Dickey Betts, toboșarii Jai Johanny „Jaimoe” Johanson și Butch Trucks și bassistul Berry Oakley. Toți petreceau excesiv în timp ce reușeau totodată să definească un stil care încântă și în prezent milioane de fani.

Allman a părăsit Allman Brothers Band și s-a reîntors în trupă. Formația este cunoscută pentru hituri precum „Ramblin” Man” și „Midnight Rider”, Gregg cântând ultima oară cu formația în 2014. În 2016 a anulat niște turnee solo din motive de sănătate; în martie 2017 a anulat concertele pentru tot restul anului. După ce s-a îmbolnăvit de hepatită C după ani de consum de droguri, în 2010 a suferit un transplant de ficat.

Născut în Nashville, Tennessee, Allman, iconic pentru părul său blond și lung, a fost crescut în Florida alături de fratele său mai mare și colegul său de trupă, Duane, de o mamă singură, după ce tatăl său a fost împușcat mortal. Într-un interviu din 2015 pentru The Guardin, Allman a declarat: „am îmvățat să cânt de la negri: din cluburile de pe Plaja Daytona, Surf Bar, Paradise, numai tipi negri.”

Duane Allman ajunsese rapid în panteonul chitariștilor legendari nu doar pentru contribuția sa adusă trupei Allman, dar și pentru că a cântat alături de Aretha Franklin, Wilson Pickett și Eric Clapton la albumul „Layla and Other Assorted Love Songs”. Cariera sa a luat sfârșit după ce a murit într-un accident de motocicletă, în 1971, pe când avea 24 de ani. Și Berry Oakley a murit într-un accident de motociletă în 1972.

Anii 1970 i-au adus mult tumult și multă mediatizare lui Gregg Allman. El a fost somat să depună mărturie într-un proces legat de droguri împotriva unui fost manager al trupei.

In 1975, cântăreața și actrița Cher și Allman s-au căsătorit la 3 zile după ce aceasta divorțase de partenerul său de scenă, Sonny Bono. Au avut o căsnicie tumultoasă, iar Cher a cerut divorțul la doar 9 zile de la nunta lor în Las Vegas, dar a renunțat la divorț o lună mai târziu.

Împreună, au lansat un album de duete intitulat „Allman and Woman.” Cei doi au avut un copil, Elijah Blue, iar Cher a depus divorțul în 1977.

Allman Brothers Band a primit un premiu Grammy pentru întreaga activitate în anul 2012.

Managerul lui Gregg Allman, Michael Lehman, a declarat sâmbătă: „Mi-am pierdut un prieten drag, iar lumea a pierdut un pionier genial al muzicii. A fost un om bând și amabil cu cel mai autentic râs pe care la-am auzit vreodată. Iubirea sa pentru familia și colegii săi de trupă era plină de pasiune ca și dragostea pentru fanii săi extraordinari. Gregg a fost un partener incredibil și un prieten pe măsură. Îi vom duce cu toții lipsa.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...