Această tânără poate să reproducă cuvânt cu cuvânt toate romanele Harry Potter. Cum e posibil

Această tânără poate să reproducă cuvânt cu cuvânt toate romanele Harry Potter. Cum e posibil
Publicat: 30/04/2017, 10:35

Rebecca Sharrock este o tânără de 27 de ani din Brisbane și este una dintre cei 80 de oameni din lume care au o memorie autobiografică superioară. Este o afecțiune rară care îi oferă acesteia o capacitate de memorare ridicată, astfel că tânăra reușește să își aducă aminte cele mai mici delalii din viața ei, incluzând aici chiar și cadoul pe care l-a primit la prima ei aniversare, iar cea mai veche amintire a sa provine de când avea doar 12 zile.

Pentru a înțelege cât de acută este această afecțiune în cazul Rebeccăi, ea ne mărturisește că poate reproduce toate romanele din seria Harry Potter în întregime.

Memoria autobiografică superioară nu are, totuși, doar valențe pozitive. Cei care dezvoltă această afecțiune își amintesc, de asemenea, toate evenimentele negative din viața lor, fiindu-le vii în minte la fel ca în ziua în care li s-au întâmplat.

Rebecca Sharrock a povestit că prima ei amintire este aceea de când avea doar 12 luni, atunci când părinții au luat-o din casă, au așezat-o pe scaunul șoferului în mașina lor și i-au făcut o poză. De asemenea, tânăra își amintește că a început să viseze când avea doar 18 luni.

Rebecca este inclusă în două studii referitoare la memorie realizate de cercetători din Statele Unite și Australia. Tânăra speră ca participarea ei să conducă la descoperirea unor metode de ajutorare a oamenilor care suferă de probleme de memorie, incluzând aici și demența.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase