Aceeași femeie, 21 de standarde de frumusețe. Ce înseamnă să fii frumoasă în România, Statele Unite sau Maroc. GALERIE FOTO

Ester Honig le-a cerut designerilor din mai multe țări să modifice în Photoshop o fotografie, pentru a demonstra diferențele de percepție.

O jurnalistă din SUA a realizat recent un proiect inedit, menit să dezvăluie percepțiile oamenilor din diferite țări despre frumusețe. Ester Honig și-a făcut o fotografie de tip portret, apoi a trimis-o mai multor designeri grafici din peste 20 de țări de pe glob.

Aceștia au fost încurajați să utilizeze programul digital Photoshop pentru a o „înfrumuseța” pe tânăra din imagine. „Tot ce le-am cerut a fost să mă facă frumoasă„, a explicat jurnalista.

*Fotografia originală

„Fiecare dintre fotografiile finale este o reflexie a conceptelor personale și culturale despre frumusețe (…). Photoshop ne permite să ne atingem în mod virtual standardele de frumusețe, dar când comparăm aceste standarde la nivel global, idelul rămâne greu de atins”, a adăugat Ester Honig.

Rezultatele au fost publicate ulterior de Ester pe site-ul său. Iată ce înseamnă „frumusețea” pentru fiecare țară împlicată în proiect:

ROMÂNIA

VIETNAM

ISRAEL

ITALIA

KENIA

MAROC

PAKISTAN

SRI LANKA

STATELE UNITE ALE AMERICII

UCRAINA

MAREA BRITANIE

ARGENTINA

AUSTRALIA

BULGARIA

CHILE

FILIPINE

GERMANIA

GRECIA

Inchide