Acesta a fost cel mai vizionat film românesc în cinematografe în 2014

Acesta a fost cel mai vizionat film românesc în cinematografe în 2014
Publicat: 30/12/2014, 14:52

Filmul „#Selfie”, regizat de Cristina Iacob, care a fost vizionat de 102.026 de spectatori în cele 25 de săptămâni cât a rulat în cinematografele din România, spune povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să învețe pentru bacalaureat, decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel. Lungmetrajul a avut premiera pe 9 mai și a avut încasări de 1.147.487 de lei, potrivit box office-ului publicat pe cinemagia.ro, la data de 30 decembrie.

Locul al doilea a revenit unei alte comedii, „America, venim”, de Răzvan Săvescu, care a înregistrat 28.081 de spectatori în cele opt săptămâni cât a rulat în cinematografele românești. Filmul semnat de Răzvan Săvescu, care pune accentul pe întâmplările pline de umor și neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York, a totalizat încasări de 327.269 de lei.

Podiumul este completat tot de o comedie – „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, care a înregistrat 23.305 spectatori. Filmul, care a rulat timp de șase săptămâni și i-a adus pe marele ecran pe actorii Luminița Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Râlea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj și Paul Ipate, a avut încasări de 426.273 de lei.

Topul 10 al preferințelor cinefililor în ceea ce privește filmul românesc continuă cu lungmetrajul „Closer to the Moon”, de Nae Caranfil. Filmul lui Nae Caranfil, care are în distribuție nume importante ale cinematografiei internaționale, precum Vera Farmiga și Mark Strong, a atras în cinematografele din România 20.135 de spectatori. Lungmetrajulul, care se inspiră din povestea celor șase autori ai marelui jaf de la Banca Națională, din 1959, când mașina instituției a fost atacată și s-a furat echivalentul unui milion de dolari, a rulat timp de 23 de săptămâni și a înregistrat încasări de 368.332 de lei.

„Ultimul zburător”, de Ovidiu Georgescu, un lungmetraj ce marchează debutul trilogiei fantasy „Promissum”, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 6.759 de spectatori. Filmul, care a rulat timp de nouă săptămâni, a totalizat vânzări de 58.171 de lei.

Lungmetrajul „Kyra Kyralina”, regizat de Dan Pița, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, care îi are în distribuție pe Florin Zamfirescu și Corneliu Ulici, a ocupa locul al șaselea în preferințele românilor, fiind vizionat, în cinematografe, de 6.502 persoane. Lungmetrajul, ale cărui eroine sunt două frumuseți balcanice, mamă și fiică, văzute prin ochii fiului, respectiv fratelui Dragomir, a fost proiectat în cinematografe timp de 11 săptămâni și a avut încasări de 64.387 de lei.

Locul al șaptelea a revenit peliculei „O poveste de dragoste. Lindenfeld”, cel mai recent lungmetraj al lui Radu Gabrea, care a totalizat 5.574 de spectatori, în cele șase săptămni cât a fost proiectat în cinematografele românești. „Lindenfeld. O poveste de dragoste” este o comedie dramatică inspirată de romanul „Lindenfeld”, al lui Ioan T. Morar, în care rolurile principale sunt interpretate de actorii Victor Rebengiuc, Victoria Cociaș, Mircea Diaconu și Ion Caramitru, și care a avut încasări în valoare de 26.077 de lei.

Cu o premieră stabilită pe 26 decembrie, „Alt Love Building”, de Iulia Rugină, se clasează pe locul al optulea în acest clasament, cu 5.068 de spectatori. Continuarea filmului „Love Building”, debutul în regia de lungmetraj al Iuliei Rugină, „Alt Love Building” a avut în prima săptămână 5.068 de spectatori și încasări de 93.880 de lei.

Pe ultimele două locuri în top s-au clasat filmele „Q.E.D”, de Andrei Gruzsniczki, cu 4.778 de spectatori, și documentarul „București, unde ești”, de Vlad Petri, cu 3.643 de spectatori.

„Q.E.D” este un film despre compromis, prietenie și trădare și, în cele cinci săptămâni în care a rulat, a înregistrat vânzări de 34.119 lei, în timp de documentarul „București, unde ești”, care prezintă protestele din 2012, a fost proiectat în cinematografe timp de șase săptămâni și a înregistrat încasări de 11.922 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”