Activistele Femen vor întoarcerea Greciei la drahmă, după rezultatul covârșitor al referendumului

Activistele Femen vor întoarcerea Greciei la drahmă, după rezultatul covârșitor al referendumului
Publicat: 06/07/2015, 15:12

Femen prezice întoarcerea Greciei la drahmă în urma crizei majore cu care se confruntă și în urma referendumului de duminică când majoritatea celor prezenți la urne au votat împotriva măsurilor de austeritate cerute de creditorii străini.

Mesajul vine chiar de la una dintre liderele neoficiale ale grupului de activiste, Inna Shevchenko, care a postat pe rețeaua de socializare Twitter o fotografie cu vechea bancnotă de 1.000 de drahme aflată în circulație înaintea adoptării monedei unice euro, potrivit protothema.gr.

FOTO: protothema.gr

Chemați să voteze, duminică, planul de austeritate al creditorilor internaționali, grecii au spus „NU” într-o proporție covârșitoare. Potrivit rezultatelor oficiale, 61.3% dintre greci au ales „NU”, iar 38.7% „DA”.

Premierul Alexis Tsipras le-a mulțumit grecilor pentru „alegerea curajoasă”. „Voi pune în aplicare acest mandat fără ezitare, care nu este un mandat de ieșire din Europa, ci un mandat pentru întărirea poziției Greciei în negocierile cu UE”, a spus el.

După primele rezultate oficiale, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Francois Hollande, au avut o discuție telefonică în care au căzut de acord că un summit al liderilor din zona euro să aibă loc marți. Luni seară este programată o întâlnire a celor doi.