• Publicat:
Magazin

Actor dublu premiat cu Oscar, vizat de o a treia anchetă pentru molestare sexuală

Mai multe pe gândul.info

Noua anchetă a fost deschisă după ce un bărbat l-a acuzat pe actorul Kevin Spacey că l-a molestat sexual în 2005, în Westminster (centrul Londrei).

Anterior, alți doi bărbați l-au reclamat la poliție pe Spacey pentru că i-a molestat sexual în Lambeth, sudul Londrei, în 2005 și 2008.

Într-o declarație oferită publicației Variety, un purtător de cuvânt al Scotland Yard a spus că cea de-a treia reclamație a fost făcută pe 13 decembrie 2017.

La sfârșitul anului trecut, conducerea teatrului Old Vic din Londra, situat în Lambeth, a spus că a primit aproximativ 20 de plângeri privind comportamentul sexual nepotrivit al lui Spacey, care a fost director artistic al instituției între anii 2004 și 2015.

Conducerea Old Vic a spus că i-a sfătuit pe mulți dintre cei care au făcut plângeri să depună reclamații la poliție, iar Scotland Yard a anunțat la scurt timp că a deschis două anchete.

Spacey nu a fost pus sub acuzație deocamdată, însă cariera acestuia a fost în mare parte distrusă.

Astfel, compania Netflix a anunțat că filmările pentru serialul TV „House of Cards” vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey, cel de-al șaselea sezon și ultimul al producției urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de actrița Robin Wright.

Inițial, compania Netflix suspendase producția celui de-al șaselea și ultim sezon al serialului „House of Cards”, în care Kevin Spacey joacă rolul președintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărțuire sexuală de actorul Anthony Rapp.

În luna octombrie 2017, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent” – l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.

Spacey a scris apoi pe rețeaua online Twitter că a iubit și femei și bărbați, dar în prezent trăiește ca un bărbat homosexual.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de Rapp, Spacey a scris într-un mesaj pe Twitter: „Îi port un respect și o admirație deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, și îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toți acești ani”.

Foști angajați ai serialului „House of Cards” au spus că Spacey a transformat platourile de filmare într-un mediu „toxic”, acuzându-l de hărțuire. Acuzații similare au făcut și foști angajați ai teatrului The Old Vic din Londra.

Kevin Spacey a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” și „Suspecți de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Inchide