Actori celebri care nu au câștigat niciodată premiul Oscar

Actori celebri care nu au câștigat niciodată premiul Oscar
Publicat: 02/03/2018, 21:07

Nominalizările la Oscar înseamnă un adevărat proces, pentru ca în final să ajungă minim cinci nume să participe la „marea noapte”. Academia de Film din America înseamnă în jur de 6000 mii de oameni, iar fiecare votează categoria din care face parte: actorii votează actori, regizorii votează regizori și toată lumea votează „cel mai bun film”.

Apoi, un detaliu fascinant pentru timpurile moderne, voturile se numără manual, acest proces ajungând chiar și la aproape 2000 de ore. Sortarea voturilor durează de obicei o săptămână, iar echipa care duce la bun sfârșit această sarcină este formată din cel puțin 10 oameni.

14 celebrități care au fost nominalizate la Oscar, dar nu au câștigat

John Williams– compozitorul stă în spatele unor producții populare care au făcut istorie în industria cinematografică, printre acestea numărându-se E.T., Jaws, Indiana Jones și seriile Star Wars. Williams a fost nominalizat pentru premiul Oscar de 51 de ori, având 46 de pierderi. În 2018 primește cea de-a 51 nominalizare pentru Star Wars: The Last Jedi.

Ralph Fiennes – Cunoscut pentru roluri precum cel din seria „Harry Potter” sau „Schindler’s List” – un film care a trecut testul timpului, actorul care anul acesta schimbă prefixul și face 50 de ani, a fost nominalizat la Premiile Oscar de două ori, însă nu a câștigat niciodată. Serios, talentat și prezent în roluri versatile, Ralph Fiennes merită să primească o statuetă aurie, însa din păcate anul acesta nu este nominalizat.

Sigourney Weaver – Actrița în vârstă de 62 de ani, cunoscută pentru filme oarecum „ciudate” precum seria „Alien” sau chiar „Avatar”, Sigourney Weaver a fost nominalizată de trei ori la Oscar, însă nu a avut noroc până acum. Nu crezi că merită?

Cary Grant – Actorul care a frânt multe inimi din cauza rolurilor sale comice precum „An Affair to Remember” sau „To catch a thief”, a fost nominalizat de doua ori la Oscar și chiar dacă a decedat în 1986, nici pentru întreaga carieră nu a fost onorat post-mortem.

Citește continuarea pe One.ro!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase