Actorul Bill Cosby, ARESTAT câteva ore

Actorul Bill Cosby, ARESTAT câteva ore
Publicat: 31/12/2015, 16:40

Cosby a fost reținut, miercuri după-amiază, în Elkins Park, Pennsylvania, și a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 1 milion de dolari.

„Slujba unui procuror este să urmărească dovezile oriunde ar duce și oricând ies la iveală. După examinarea tuturor dovezile, astăzi suntem capabili să dăm dreptate victimei”, a declarat Kevin Steele, de la Montgomery County District.

Steele a mai spus că victima l-a considerat pe Cosby „mentorul și prietenul ei”. Acesta a mai afirmat că actorul i-a făcut victimei avansuri sexuale de două ori, care au fost respine. „Domnul Cosby a obligat-o să ia pastile și să consume vin, iar efectul (acestei combinații, n.r.) au lăsat-o pe aceasta în imposibilitatea de a respinge avansurile sale”, a mai declarat Steele, miercuri, la o conferință de presă.

Procurorii care se ocupă de caz au afirmat că declarația acordată de Bill Cosby instanței, în 2005, în care recunoștea că a drogat o femeie pentru a întreține relații sexuale cu ea, i-a determinat să redeschidă cazul.

Andrea Constand nu a dorit să facă nicio declarație pe marginea acestui subiect, dar și-a exprimat recunoștința față de procurori prin intermediul avocaților săi.

„Trebuie să vedem ce se întâmplă. Sperăm că justiția își va face treaba. Vom colabora total”, a declarat avocata Dolores Troiani, a cărei clientă, Andrea Constand, are 42 de ani și este terapeută prin masaj în Ontario, Canada.

Anterior, Cosby a afirmat că ceea ce s-a întâmplat între el și Constand a fost de comun acord, dar, în noi declarații în instanță, completate vara trecută, Constand a spus că ea era într-o relație cu o femeie în acel moment. De asemenea, aceasta l-a numit pe Cosby un „narcisist”, care a ratat indiciile că aceasta ar avea o altă orientare homosexuală.

Termenul de prescripție pentru acuzația lui Cosby expiră în luna ianuarie.

Mandatul de arestare emis pe numele actorului Bill Cosby vine la doar două săptămâni după ce actorul a inițiat, la rândul său, un proces împotriva unui grup de șapte femei care l-au acuzat deja de defăimare, după ce starul de comedie a spus că reclamantele au mințit atunci când l-au acuzat de agresiune sexuală.

În acel proces, inițiat la Tribunalul Districtual din Springfield, Massachusettes, starul american a spus că acele femei i-au lezat „moștenirea onorabilă și reputația”, acuzându-l de comiterea unor agresiuni sexuale.

Peste 50 de femei l-au acuzat oficial pe actor, devenit celebru grație serialului din anii 1980 „The Cosby Show”, spunând că acesta le-a agresat sexual, după ce le-a oferit droguri sau alcool.

Bill Cosby a negat în repetate rânduri acuzațiile și nu a fost pus niciodată oficial sub acuzare. Multe dintre presupusele agresiuni ar fi avut loc în urmă cu multe decenii, așadar faptele au fost prescrise.

„Bazându-se doar pe acuzații care nu se susțin, reclamantele pe care le-am dat în judecată au lansat o campanie de asasinare a reputației domnului Cosby, acuzându-l în mod intenționat, fals și din răutate pură de pretinse agresiuni sexuale vechi de mai multe decenii”, a declarat avocatul actorului, ajuns între timp la vârsta de 78 de ani. Bill Cosby le-a acuzat pe cele șapte femei de defăimare, interferență cauzatoare de prejudicii și provocare intenționată de stres emoțional.

Deciza lui Bill Cosby vine ca o reacție la un proces ce i-a fost intentat în decembrie 2014, în care actorul a fost acuzat de calomnie, agresiune și defăimare.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit „America’s Dad” (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes „Cosby Show”, nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzațiile de abuz. El și-a recunoscut infidelitățile maritale, dar a negat toate acuzațiile de agresiune sexuală ce i-au fost aduse, multe dintre ele datând de zeci de ani și fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât și civil.

În 2005, actorul a ajuns la o înțelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit, după ce a recunoscut că a obținut unele droguri cu efect sedativ – Quaaludes -, foarte populare în anii 1970, cu intenția de a le oferi unor femei tinere, cu scopul de a întreține apoi raporturi sexuale cu acestea, potrivit unor documente oficiale dezvăluite în iulie, într-un proces separat deschis împotriva actorului.

NBC și Netflix au renunțat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariția acuzațiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se află în atenția presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este „un violator”, în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, orașul natal al lui Cosby.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii