Actorul din „Tigru și Dragon” își va dona averea de 720 de milioane de dolari

Redactor:
Sorin Bogdan
Actorul din „Tigru și Dragon” își va dona averea de 720 de milioane de dolari
Chow Yun-fat, actorul din "Tigru și Dragon/ Crouching Tiger, Hidden Dragon" își va dona întreaga avere după moarte. Vezi cum trăiește omul care are în conturi 720 de milioane de dolari

Actorul Chow Yun-fat, starul filmului „Tigru și Dragon/ Crouching Tiger, Hidden Dragon„, regizat în anul 2000 de Ang Lee, își va lăsa întreaga avere de 720 de milioane de dolari unor organizații caritabile, după moartea sa, potrivit The Guardian.

Odată cu succesul filmului din 2000, Chow s-a remarcat la Hollywood, primind roluri în franciza „Pirații din Caraibe/ Pirates of the Caribbean” sau filmul cu gangsteri „Shanghai – Ultimul gangster”. Înainte de a ajunge în Statele Unite, Chow era – încă din anii ’80 – una din cele mai bine plătite vedete ale filmelor de acțiune din Hong Kong. În 2015, el a fost inclus pentru prima dată în topul Forbes al celor mai bine plătiți actori, ocupând atunci locul 24, la egalitate cu Russell Crowe.

În ciuda averii sale, Chow Yun-fat (63 de ani) a adoptat de mai mulți ani un mod de viață modest, folosind transportul în comun sau stând la coadă la bilete la cinema. Soția sa, Jasmine Tan, povestește că actorul mănâncă adesea la gheretele de tip fast food de pe stradă și că a renunțat la vechiul său telefon cu clapetă Nokia abia când s-a defectat.

„Când mori, nu poți lua cu tine banii din conturi. Trebuie să îi lași altora,” a declarat Chow Yun-fat, care își amintește că, în copilăria sa petrecută într-un mic sat de pescari, mâncarea de zi cu zi era ridichi cu orez. „Era bine că aveam ceva de mâncare, pentru că eram foarte săraci. Când mâncam cartofi dulci sau legume era bucurie, iar pui sau altă carne, primeam doar de Anul Nou.” Actorul a mai explicat că soția sa îi sprijină demersul de a-și dona averea după moarte.

Inițiativa de a-și dona averile societății a fost pornită de Bill Gates și Warren Buffet, care au deschis „The Giving Pledge„, o listă oficială în care s-au înscris deja 187 de miliardari din 22 de țări. În cei 8 ani în care au mediatizat ideea, presa a remarcat că nici un mare actor de la Hollywood sau din Asia nu s-a alăturat demersului filantropic.

 

Inchide