Actorul Randy Quaid, reținut de vameșii canadieni și amenințat cu deportarea

Redactor:
Florin Badescu
Actorul Randy Quaid, reținut de vameșii canadieni și amenințat cu deportarea
Actorul Randy Quaid, reținut de vameșii canadieni și amenințat cu deportarea

Starul american încearcă să obțină statutul de rezident permanent în Canada și locuiește de trei ani la Montreal, alături de soția sa Evi, care are dublă cetățenie, americană și canadiană.

Randy Quaid spune că un ofițer de la Agenția pentru Servicii Vamale din Canada (Canada Border Services Agency/ CBSA) l-a arestat atunci când el s-a prezentat la vama canadiano-americană, marți dimineață. Actorul trebuie să se prezinte la acel birou pentru un control obligatoriu, la fiecare două săptămâni, începând din mai 2015, ca parte a condițiilor impuse de autoritățile canadiene, după ce solicitarea sa de obținere a statutului de rezident permanent în Canada a fost respinsă.

„Întrunesc toate condițiile, dar ei îmi spun mereu: «tu nu vei pleca de aici, dacă noi îți spunem să pleci»”, a declarat Randy Quaid într-un interviu telefonic pe care l-a acordat dintr-un centru de detenție din apropiere de Montreal.

Purtătoarea de cuvânt a CBSA nu a confirmat, dar nici nu a negat această arestare.

Randy Quaid și soția lui, Evi, au fugit în Canada în 2010, după ce au fost arestați de polițiștii americani pentru ocuparea ilegală a fostei lor reședințe din orașul californian Santa Barbara. Soții Quaid au fost acuzați că au intrat prin efracție și că au cauzat pagube de peste 5.000 de dolari în fosta lor reședință din Santa Barbara, despre care au susținut că se afla încă în proprietatea lor.

Soții Quaid au solicitat autorităților canadiene să le acorde statutul oficial de refugiați, susținând că au fost urmăriți de „asasini de staruri de la Hollywood”.

Actorul Randy Quaid și soția lui, Evi Quaid, au cerut azil în Canada, susținând că au fost persecutați în Statele Unite ale Americii. Cei doi susțin, totodată, că viețile lor sunt în pericol, după ce câțiva buni prieteni de-ai lor – printre care Heath Ledger și David Carradine -, au fost „asasinați” în ultimii ani la Hollywood.

Soții Quaid au renunțat apoi la cererea de azil și au solicitat obținerea statutului de rezident permanent în Canada.

Randy Quaid, fratele mai mare al actorului Dennis Quaid, a apărut în numeroase filme, precum „Nebuni din dragoste”, „Vecinii”, „Magica legendă a spiridușilor”, „Ziua în care lumea s-a sfârșit”. Însă cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din „Regele popicelor”, seria „National Lampoon” și „Brokeback Mountain”, recompensat cu premiul Oscar.

A fost nominalizat la premiile Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru rolul din „The Last Detail” (1973), a câștigat un Glob de Aur pentru „LBJ: The Early Years” și are o stea pe Walk of Fame.

Inchide