Actrița Luminița Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene: „Este o mare bucurie”

Actrița Luminița Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene: Este o mare bucurie
Publicat: 09/11/2013, 17:29
Actualizat: 31/07/2014, 11:49

Actrița Luminița Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene (EFA), la categoria „cea mai bună actriță”, pentru rolul din filmul „Poziția copilului”, de Călin Netzer, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX,că „orice actor, când își vede munca încununată, nu poate fi decât încântat”.

„Această nominalizare este o mare bucurie, orice actor, când își vede munca încununată în acest fel, nu poate să fie decât încântat, numai că este o nominalizare. Sigur că și nominalizarea este foarte importantă, deci este un pas câștigat și iar mai departe, vom vedea, pentru că sunt mai multe actrițe nominalizate și vom vedea. (…) Este un podium”, a declarat actrița.

Întrebată fiind cât de mult ar putea contribui această nominalizare la șansele pe care lungmetrajul „Poziția copilului” le are pentru a ajunge pe lista scurtă la premiile Oscar, Luminița Gheorghiu a declarat că: „Mă întrebați un lucru cu care nu aș putea să mă laud că îl cunosc, dar bănuiesc că cu cât există mai mulți premianți sau mai mulți nominalizați în filmul nostru, cu atât mai bine. Oricum, «Poziția copilului» are un premiu foarte important (Ursul de Aur la Berlinala 2013, n.r.) și să sperăm că avem șanse. Eu nu îmi fac vise, dar este un moment de bucurie”.

Luminița Gheorghiu a fost nominalizată, sâmbătă, la premiile ce vor fi decernate de Academia de Film Europeană (EFA) în acest an, la categoria „cea mai bună actriță”, pentru rolul din lungmetrajul „Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer.

Actrița română a impresionat publicul și criticii de specialitate cu rolul din filmul „Poziția copilului”, un lungmetraj care a fost recompensat la începutul acestui an cu marele trofeu – Ursul de Aur – la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Totodată, Luminița Gheorghiu, interpreta rolului principal în „Poziția copilului”, a primit premiul Bayard d’Or pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Namur.

Lungmetrajul „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria „cel mai bun film străin”.

„Poziția copilului”, cu Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia și Natașa Raab, este cel de-al treilea film al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010).

Filmul vorbește cu dramatism, cu emoție, dar și cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan și vorbește despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

La premiile EFA 2013, Luminița Gheorghiu va concura la categoria „cea mai bună actriță” cu Keira Knightley („Anna Karenina”), Veerle Baetens („The Broken Circle Breakdown”), Barbara Sukowa („Hannah Arendt”) și Naomi Watts („The Impossible”).

Câștigătorii premiilor EFA 2013 vor fi desemnați pe baza voturilor exprimate de cei peste 2.900 de membri ai Academiei de Film Europene.

Cea de-a 26-a gală de decernare a premiilor EFA va avea loc la Berlin pe 7 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?