Acuze grave în trupa Phoenix: „Baniciu și Țăndărică trăiesc din cântări la nunți, avorturi și înmormântări, ar trebui loviți cu pietre”

Redactor:
Mihai Schiau
Acuze grave în trupa Phoenix: „Baniciu și Țăndărică trăiesc din cântări la nunți, avorturi și înmormântări, ar trebui loviți cu pietre”

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a lansat un atac dur la adresa foștilor săi colegi de trupă, Ovidiu Lipan-Țăndărică și Mircea Baniciu, pe care îi acuză că ar lansa informații defăimătoare la adresa sa, pentru a-i știrbi credibilitatea.

„Se urmărește să mi se strice imaginea pentru care am muncit 50 de ani. O fac trădătorii… Baniciu, Țăndărică și ceilalți care m-au trădat în trecut. Ei, care trăiesc din cântări pe la nunți, avorturi și îmormântări, culmea, tot datorită mie, căci lumea îi asociază în continuare cu Phoenix. Am făcut greșeala să tac multă vreme și Baniciu m-a umplu de rahat. N-a fost bine, căci s-a creat o imagine falsă. Am crezut că am oameni care să mă apere, dar văd că sunt singur… Ar trebui ca lumea să arunce cu pietre în ei pe stradă!”, a declarat Nicu Covaci pentru Ring.

Întrebat ce părere are despre faptul că Phoenix se reunește fără el, urmând să cânte în deschiderea concertului Deep Purple de la Cluj, Covaci a răspuns: „Nu există, sunt niște trădători! Phoenix înseamnă muncă, cine e lângă mine e Phoenix. Eu le-am interzis să-mi cânte piesele, le-am trimis notificări clare prin avocați. Dacă nu țin cont, va fi vai de capul lor, sunt pregătit să-i dau în judecată. Mă deranjează obrăznicia, faptul că zic: ‘Noi cântăm ce vrem noi’. Baniciu îmi cântă piesele fără rușine și nu declară drepturile de autor la UCMR ca să ia el toți banii”. Cu toate acestea, Nicu Covaci a recunoscut că și el mai cântă uneori, „la cererea publicului”, piesa „Andrii Popa”, compusă de Mircea Baniciu.

Reacțiile lui Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan-Țăndărică nu au întârziat să apară. „Puteam să-i dăruiesc lui Nicu Covaci de ziua lui un sac de pietre, să aibă cu ce să arunce în noi, când ne-om vedea. Cu procesul, ar trebui să se gândească de două ori, fiindcă și noi vom proceda la fel. Suntem îndreptățiți să-l dăm în judecată fiindcă nu ne-a dat niciun leu din vânzarea discurilor Phoenix apărute din ’90 încoace”, a declarat Mircea Baniciu.

Pe de altă parte, Ovidiu Lipan-Țăndărică susține că nu îi datorează nimic lui Nicu Covaci și că i-ar plăcea să mai cânte împreună cu el. „Să aibă curaj să arunce cu piatra cel care zice că am fost trădători! Nu îi datorez nimic lui Nicu Covaci și nici el mie. Nu arunc cu gunoi, am petrecut aproape o viață împreună, a fost o perioadă frumoasă. Mi-ar plăcea să mai cântăm cu toții sau măcar să stăm peste 10 ani la un pahar de vorbă și să râdem”, a spus Lipan-Țăndărică.

Inchide