Aglomerații de nedescris la un concert de manele din Iași: „Gata s-a dus pandemia! De mâine faceți ce vreți” | Lider USR: „Prefectura va propune închiderea tuturor localurilor din Iași la ora 24:00! Cum credeți că va fi afectată economia?”

Redactor:
Ana Matei

Sute de persoane au participat sâmbătă la un concert de manele desfășurat în Iași, formând aglomerații și nerespectând măsurile de protecție necesare în pandemia de coronavirus. Ca urmare a imaginilor distrbuite pe Internet chiar de manelistul care-i încuraja pe spectatori să se înghesuie în fața scenei, președintele USR Iași, Filip Havârneanu a anunțat că prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00.

Distracția nu tine cont de reguli, în unele situații. Asta o demonstrează imaginile din acest weekend de la Iași, unde manelistul Tzanca Uraganu (pe numele său real Andrei Velcu), a susținut un concert, transmițând câteva secvențe live pe Facebook.

În secvențele distribuite pe internet se observă cum oamenii nu păstrează distanțarea și nu poartă măști de protecție.

Manelistul Tzanca Uraganu: „Cine mă iubește, lângă mine aicea”

„Gata s-a dus pandemia! De mâine faceți ce vreți”, a scris manelistul pe Facebook, la una dintre înregistrările video pe care le-a postat.

Mai mult, la un moment dat manelistul le-a cerut oamenilor să se apropie de scenă pentru a da mâna cu el.

„Cine mă iubește, lângă mine aicea!”, a spus manelistul, moment în care fanii lui i-au ascultat chemarea.

Gata s a dus pandemia ! De maine faceti ce vreti 😂

Publicată de Andrei Velcu pe Vineri, 21 august 2020

 

Situația nerespectării regulilor de limitare a răspândirii coronavirusului la concertul de manele a fost semnalată și de președintele USR Iași, Filip Havârneanu, care a anunțat că după acest eveniment prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00.

Lder USR: Prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00

„Ieșenii NU trebuie sancționați din cauza inconștienței unora!
În urma celor întâmplate la Tiki, Prefectura Iași va propune închiderea tuturor localurilor la ora 24:00.

Cum credeți că va fi afectată economia orașului de aceste măsuri? Cum vor percepe aceste măsuri ieșenii care vor să se relaxeze, respectând normele sanitare?

Iar pentru cel care administrează pagina Tiki Beach am un mesaj: eu nu am nimic cu clienții Tiki sau cu acest local (ori cu persoanele care lucrează acolo), este vorba exclusiv de respectarea unor reguli! Discuțiile virtuale puteau fi purtate într-un limbaj civilizat, însă ați ales calea atacurilor la persoană. Contextul fiind creșterea numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și petrecerile/concertele ce adună foarte mulți oameni la un loc, fără luarea măsurilor de distanțare fizică.

Consider că putem pune punct acestui subiect, în speranța că fiecare a învățat ceva util din această situație”, a scris Filip Havareanu pe Facebook.

Îmi cer scuze public față de cei de la Tiki!Am greșit spunând că oamenii se bat în fața localului. Se pare că sunt conflicte violente și în incinta Tiki. Legat de distanțarea socială, nu știu ce să mai spun. Vor găsi o scuză și de această dată (deși sunt multe filmări de acolo care dovedesc nerespectarea normelor actuale) și vor începe din nou să mă denigreze. Un nou conflict a fost filmat de un participant la un concert organizat de Tiki pe timp de pandemie, în condițiile în care numărul de cazuri recent confirmate situează orașul nostru pe locul 3 în România! Unele persoane spun că bărbatul din filmare care lovește este chiar angajatul celor de la Tiki. Poate cineva să confirme? Cer public intervenția autorităților pentru impunerea respectării normelor sanitare! Direcția de Sănătate Publică Iași – DSP Iași

Publicată de Filip Havarneanu pe Duminică, 23 august 2020

 

„Va mai mirați ca Iașiul este pe locul 3 național la numărul de cazuri noi de coronavirus?”

Înregistrarea a fost dostribuită de un alt locuitor al Iașiului care a apreciat că la concert s-au aflat în jur de 1500 de persoane.

„Aseară la Căminul Cultural Mihai Chirica (Tiki Village) – aproape 1500 de persoane, cele mai multe fără mască de protecție. Va mai mirați ca Iașiul este pe locul 3 național la numărul de cazuri noi de coronavirus? Unde sunt organele de control? „Analfabetismul sa nu dispară din oraș” a dictat primarul falfabet. Iar analfabeții l-au ascultat, priviți imaginile de la Căminul Cultural Mihai Chirica”, a scris ieșeanul pe Facebook.

Potrivit măsurilor adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de la 1 iunie 2020 se pot desfăşura evenimente în aer liber, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt şi cu obligativitatea purtării măştii de protective.

Aseară la Căminul Cultural Mihai Chirica (Tiki Village) – aproape 1500 de persoane, cele mai multe fără mască de protecție. Va mai mirați ca Iașul este pe locul 3 național la nr de cazuri noi de coronavirus? Unde sunt organele de control? "Analfabetismul sa nu dispară din oraș" a dictat primarul falfabet. Iar analfabetii l-au ascultat, priviti imaginile de la Căminul Cultural Mihai Chirica.

Publicată de Aurel Dobaşu pe Sâmbătă, 22 august 2020

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Vedetă găsită decedată pe marginea unui drum
Inchide