Alain Delon, prima dată în România: Dragostea e cel mai important lucru din viață. Iubesc femeia, femeia e iubirea

Alain Delon, prima dată în România: Dragostea e cel mai important lucru din viață. Iubesc femeia, femeia e iubirea
Publicat: 10/06/2017, 13:13
Actualizat: 26/03/2019, 17:34

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, ce înseamnă dragostea pentru el, Alain Delon a răspuns că datorează totul femeilor.

„Dragostea e cel mai important lucru din viață, lucrul care mă interesează cel mai mult în viață, e lucrul pe care îl iubesc cel mai mult, dragostea, iubirea, iubesc femeia, femeia e iubirea, încă nu sunt gay. (…) Femeilor le datorez totul, lor le datorez totul, ele m-au făcut să vreau să citesc în ochii femeilor ”, a spus Delon.

Actorul a adăugat că nu se mai ocupă de cinematografie pentru că oamenii pe care îi iubea din acest domeniu au dispărut, astfel că a preferat să se retragă și să rămână cu amintirile decât să facă lucruri care nu îi plac.

„Perioada actuală nu are personalități care să mă intereseze. Înainte să plec definitiv, mai am un proiect pentru teatru și unul cinematografic pentru iarna aceasta”, a explicat acesta.

Întrebat care ar fi o lecție pentru un începător în actorie, ce trebuie să învețe un debutant, Alain Delon a răspuns că la începutul carierei a primit un sfat de la un regizor care l-a urmărit în întreaga sa carieră: „Mi-a spus ”.

Actorul a subliniat că se bucură că a avut ocazia să facă ce a vrut în cariera sa în cinematografie, a fost și actor și scenarist și regizor pentru că a dorit să cunoască toate fațetele meseriei.

„Aș vrea ca, înainte să plec definitiv, să fac un film cu o femeie regizor, nu mi s-a propus să joc, dar mi-ar plăcea acest lucru”, a afirmat Delon.

Întrebat mai departe dacă mai participă la festivalul de la Cannes, actorul a spus că nu mai merge deoarece acesta a devenit un festival de publicitate și s-a transformat într-un show, un festival mai mult american.

„Probabil nu mă mai plac cei de la Cannes și nici eu pe ei. Ce să caut eu acolo?”, a susținut Delon.

Actorul a menționat că nu știe foarte multe despre cinematografia românească, dar că a văzut anul trecut filmul „Bacalaureat” care i-a plăcut, precizând că a fost impresionat de modul în care a fost întâmpinat, vineri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la proiecția filmului „Afacerea Pigot”.

Alain Delon va primi, sâmbătă, la gala de închidere a TIFF de la Teatrul Național premiul de excelență.