AMC va continua THE WALKING DEAD încă cel puțin 10 ani. Din 8 octombrie, începe sezonul 9

Redactor:
Sorin Bogdan
AMC va continua THE WALKING DEAD încă cel puțin 10 ani. Din 8 octombrie, începe sezonul 9
AMC intenționează să dezvolte franciza The Walking Dead în seriale și filme, pe parcursul a cel puțin 10 ani. Vezi planurile companiei și secvențe din sezonul 9, în care moare Rick Grimes

Josh Sapan, CEO al companiei AMC, a prezentat planurile săptămâna trecută, într-o conferință la care a invitat mai mulți potențiali investitori, scrie Bloomberg. Plecând de la benzile desenate ale lui Robert Kirkman, AMC dorește să prelungească viața serialului cât mai mult posibil și are un plan pe cel puțin 10 ani. Argumentele sunt de ordin financiar: împreună cu „Mad Men” și „Breaking Bad„, „The Walking Dead” a dublat încasările companiei în ultimii 5 ani. În medie, ultimul sezon a avut 11 milioane de spectatori pe episod, iar cea mai bună audiență, în 2015, a fost de 19 milioane de spectatori pe episod.

Deși încă nu a definitivat toate detaliile, planul AMC este clar: va produce mai multe seriale pornind de la povestea inițială, care să fie difuzate pe o rețea de televiziune sau pe un canal de streaming online. De asemenea, având în vedere popularitatea serialului în întreaga lume, măcar una dintre serii s-ar putea petrece într-o altă țară decât SUA.

Scott Gimple, care în ianuarie 2018 a fost numit responsabil de conținut atât pentru „The Walking Dead”, cât și pentru „Fear the Walking Dead”, celălalt serial inspirat din benzile desenate ale lui Robert Kirkman, va coordona echipele de scenariști care vor dezvolta viitoarele povești. De partea financiară se va ocupa Charlie Collier, președintele studiourilor AMC.

La 8 ani de la lansare, „The Walking Dead” continuă să rămână unul din cele mai vizionate seriale actuale. Generează milioane de comentarii pe rețelele de socializare și chiar talk-show-uri foarte îndrăgite, cum ar fi „Talking Dead” cu Chris Hardwick.

În afara celor două seriale principale, „The Walking Dead” a generat seriale pe internet, jocuri video și diverse evenimente. 

O grea decizie de marketing va fi dacă AMC va continua să-și ducă singură la îndeplinire proiectele sau vor face un parteneriat cu o companie de streaming, care să-i aducă expunere monsială și încasări pe măsură. Deja, au vândut drepturile de difuzare pentru „The Walking Dead” companiei Netflix, iar cele pentru „Fear the Walking Dead” companiei Hulu, pentru multe milioane de dolari.

Pe 7 octombrie, „The Walking Dead” revine cu un nou sezon, despre care se știe că va fi ultimul pentru Rick, eroul principal interpretat de actorul Andrew Lincoln.

 

Inchide