„America, venim!” Actrița Ioana Blaj, despre filmările în SUA: „Polițiștii ne-au oprit pentru că mergeam cu o viteză sub cea legală și l-au întrebat pe șofer dacă nu e prizonier”

Publicat: 29/08/2014, 14:27

Actorii dintr-o trupă de provincie primesc într-o bună zi vestea vieții lor: vor ajunge să joace în America, țară spre care se avântă cu toate speranțele înainte și fără pic de engleză în bagajul lingvistic. Exuberanța și lipsa lor totală de experiență îi fac să treacă prin tot soiul de întâmplări comice, pline de haz românesc. Situațiile amuzante nu s-au petrecut însă doar în fața camerelor de luat vederi, ci și în spatele lor. O parte din filmări au fost făcute în America, iar pe parcursul lor au existat momente care stârnesc și astăzi zâmbetul actorilor. În timp ce filma călătoria actorilor de provincie care se deplasează prin SUA într-un vechi autobuz de școală, echipa a fost oprită de polițiști pe autostradă pentru că se mergea cu o viteză sub limita legală. „Păream destul de suspecți și, drept dovadă, l-au și întrebat pe șoferul autobuzului, care era un american 100%, dacă nu cumva l-am luat prizonier… Dar am scăpat cu bine și am avut senzația pentru câteva minute că jucăm într-un film de acțiune american în care suntem înconjurați de 3 echipaje NYPD”, povestește pentru gândul actrița Ioana Blaj, care interpretează în film rolul Nelei.

„Este cea mai tânără actriță din trupă. Este inteligentă, frumoasă și acesta este un atu de care ea este conștientă și pe care îl folosește destul de mult, e foarte ambițioasă, îi plac banii, confortul și este dispusă să facă multe sacrificii ca să nu ajungă să facă „window shopping” ( după cum spune chiar ea în film). Crede cu tot sufletul că poate să facă bani și din talent sieste dispusă să-și demonstreze că poate să se descurce până și în America și să devină „cineva”. Este sensibilă, dar consideră că asta nu este o calitate și ascunde cât de mult poate acest aspect pozând în tipă superficială și prin urmare, colegii ei o tratează că atare”, spune Ioana Blaj, care simte că are în comun cu personajul ei optimismul și convingerea că poți să ai tot ceea ce îți dorești, atâta timp cât muncești pentru asta. „Ce mă desparte fundamental de Nela este determinarea cu care face ea lucrurile, faptul că este dispusă să calce peste cadavre doar ca să-și atingă scopul”, adaugă actrița.

De la bun început rolul i s-a părut unul ofertant și a simțit că va avea ceva de învățat din această experiență. „Nu o să uit niciodată castingul pe care l-am dat…când am experimentat un soi de Mița a lui Caragiale, iar Răzvan Săvescu m-a oprit de vreo două ori pentru că îi tremură camera în mână din cauza râsului. Îmi place foarte mult să joc și consider că sunt la vârsta la care trebuie să experimentez cât mai mult în meseria asta, iar faptul că urma să-i am colegi pe Ion Sapdaru, Tania Popa, Gigi Ifrim, Adrian Vancica și Mihai Călin și să am parte de o lecție prelungită de actorie a reprezentat un plus pentru decizia mea”, povestește actrița cunoscută românilor din reclamele unei companii de telefonie mobilă.

Potrivit ei, filmul vorbește mult despre condiția românului din anii ’90. „Atunci oamenii abia începeau să iasă din țara și nu prea știau cum e cu „străinătatea”. Plecau cu mâncare la pachet, cumpărau în disperare tot ce prindeau și dacă li se oferea și posibilitatea să fie puțin „întreprinzători” și să scoată niște bani în plus din asta, aveau senzația că l-au prins pe Dumnezeu de picioare”, spune Ioana Blaj.

Unele dintre cele mai amuzante scene din film au fost filmate la New York, în Central Park și în Times Square, unde au existat momente de improvizație în timpul cărora echipa i-a implicat pe trecători în acțiune. „Este o comedie fresh, ușoară, plină de farmec, cu niște personaje pe care o să le îndrăgească și cu care o să se identifice de la prima vedere și pentru că e un film românesc la care o să râdă foarte foarte mult”. spune Ioana Blaj.

Filmul „America, venim!”, văzut în premieră absolută la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, este lungmetrajul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, cunoscut publicului ca realizator al serialelor „La Bloc”, „La servici”, „Gașca”, „Nimeni nu-i perfect”, „Clanul Popeștilor” sau al filmului de televiziune „O zi președinte”. Scenariul este semnat de Răzvan Săvescu și Oana Ioachim, producția fiind realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun (Libra Film). Director de imagine este Liviu Mărghidan, cel care a realizat imaginea filmelor California Dreamin” (r: Cristian Nemescu) sau Portretul luptătorului la tinerețe (r: Constantin Popescu), iar costumele și scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu.

Filmările au avut loc în România și în Statele Unite ale Americii și s-au desfășurat pe parcursul unei luni de zile. Producția fiind realizată cu sprijin financiar de la Centrul Național al Cinematografiei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică