Americanii înlocuiesc focurile de artificii cu SPECTACOLE CU DRONE. Incendiile de pădure schimbă tradițiile

Redactor:
Sorin Bogdan
Americanii înlocuiesc focurile de artificii cu SPECTACOLE CU DRONE. Incendiile de pădure schimbă tradițiile
Focuri de artificii și spectacole cu drone de Ziua Națională a Statelor Unite. Vezi imagini de o rară frumusețe

Los Angeles oferă, anual, unul din cele mai frumoase imagini ale focurilor de artificii de Ziua națională a Statelor Unite. Nu doar show-ul oficial este deosebit, ci fiecare localnic vrea să contribuie la spectacol. O impresionantă panoramă a marii metropole, filmată cu o dronă a postului de televiziune NBC face furori pe internet. Parcă nu ar exista casă din LA de unde să nu lanseze cineva luminițe colorate.

Tonul a fost dat, ca în fiecare an, de celebru lanț de magazine Macy’s, care a făcut o tradiție din spectacolele de artificii de Ziua Independenței.

De altfel, ideea nu e nouă și filmări asemănătoare au fost postate pe Youtube și în anii trecuți. Iată una din 2016, realizată în condiții tehnice deosebite.

Anul acesta, însă, au existat regiuni din Statele Unite unde focurile de artificii sunt interzise, chiar și de Ziua Națională, din cauza pericolului izbucnirii unor incendii de vegetație. În multe localități din statele Colorado, Arizona sau California, americanii au fost nevoiți să se mulțumească cu spectacole alternative. În Aspen, autoritățile locale au luat modelul show-ului cu drone din deschiderea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud și au angajat o firmă pentru ceva asemănător. Mai mulți localnici s-au speriat și au sunat la 911, pentru a reclama o invazie extraterestră, dar cei mai mulți au fost încântați. Și nu doar ei. „Câinii și pisicile noastre au fost foarte încântate,” a mărturisit un reprezentant al autorităților, „pentru că focurile de artificii îi speriau de moarte.”

 

Inchide