Americanii s-au gândit la o soluție, în caz de atac terorist: o invenție care te apără de gloanțe

Americanii s-au gândit la o soluție, în caz de atac terorist: o invenție care te apără de gloanțe
Publicat: 06/12/2015, 09:38
Actualizat: 12/10/2016, 09:55

Pătura anti-glonț a fost lansată pe piață de compania ProTecht, cu sediul în Oklahoma, și are drept public-țintă elevii și studenții, adică segmentul cel mai afectat de violențele care au loc mai ales în universități și campusuri. „Pătura Bodyguard” este confecționată din material anti-glonț, similar celui folosit în armată și are un design adaptat cerințelor comerciale, fiind disponibilă pe mai multe dimensiuni și în culori variate.

Steve Walker, doctorul responsabil cu inventarea acestui concept a declarat pentru publicația The Oklahoman că ideea i-a venit în urma a două evenimente tragice: masacrul de la școala din Sandy Hook și tornadele care au devastat statul Oklahoma. Medicul a precizat că, la bază, pătura ar trebui cel puțin să atenueze șocul pe care îl resimte un tânăr atunci când este izbit cu putere, fie de gloanțe, fie de moloz sau de alte materiale dure care ar putea să se prăbușească peste el.

Compania estimează că „Pătura Bodyguard” poate să ofere protecție împotriva a aproximativ 90% dintre tipurile de arme care au fost folosite până acum în atacurile armate din școlile americane. Aceasta are bretele care o pot transforma rapid într-un fel de rucsac, protejându-l pe purtător atât în fața gloanțelor, cât și de obiectele ascuțite.

O astfel de pătură se vinde cu 1.000 de dolari și este o alternativă mult mai ieftină la adăposturile care protejează oamenii de tornade, însă realizatorii ei consideră că poate fi mult mai eficientă în cazuri de violențe armate.

Stan Schone, unul dintre fonatorii ProTecht, a argumentat că o cameră de siguranță nu este suficient de eficientă atunci când cineva dă buzna în școală și începe să împrăștie o ploaie de gloanțe, pentru că elevii ar trebui să părăsească încăperea în care se află și să iasă pe hol pentru a ajunge la adăpost. În schimb, în cazul Păturii Bodyguard, lucrurile sunt mult mai simple, pentru că acestea pot fi păstrate în sălile de curs, astfel că elevii „pot încuia ușa și se pot echipa în câteva secunde”.

Reprezentanții companiei susțin că directorii instituțiilor de învățământ ar trebui încurajați să includă Pătura Bodyguard în toate școlile și universitățile, ca parte a protocolului de protecție împotriva atentatelor.

Producătorii arată că pătura „se poate prinde ușor în jurul unui copil sau adult și este uimitor de ușoară. Atunci când viața atârnă de o secundă, păturica poate fi o soluție simplă și eficientă împotriva atacatorului”. În descrierea produsului ei subliniază că pătura este versatilă și poate fi folosită atât acasă, cât și transportată cu ușurință la locul de muncă, la serviciu, la cumpărături sau în parcurile de distracții.

„Această invenție oferă copiilor o soluție, o alternativă care le poate da șansa să supraviețuiască”, a declarat Schone.

Astfel de soluții sunt așteptate să apară din ce în ce mai frecvent pe piața americană, în condițiile în care continuă dezbaterile aprinse referitoare la posesia armelor de foc, dar și în lipsa unor reforme care să stabilească un oarecare control.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Muzica românească, în doliu! Un mare artist a murit la doar 48 de ani: Cu...
Dispare certificatul verde?! Anunțul zilei în România: E doar o hârtie
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...