Amintiri din copilăria Prințului Charles: își căra peste tot amigdalele scoase, într-un borcan

Publicat: 10/11/2013, 11:02
Actualizat: 29/07/2014, 19:18

Prințul Charles al Marii Britanii s-a născut în urmă cu 65 de ani, pe 14 noiembrie 1948, ocazie cu care 3.000 de britanici s-au adunat în fața Palatului Buckingham, pentru a sărbători nașterea, venită după un travaliu de 30 de ore. Al doilea succesor la tronul Angliei și primul nepot al regelui George VI și al Reginei Elizabeth, Charles a avut o copilărie colorată și plină de ciudățenii, relatează Daily Mail.

Regele și Regina i-au dăruit Prințesei Elizabeth, mama lui Charles și actuala Regină, o broșă cu diamant, rubin și safir, în forma unui coș cu flori, pe care Elisabeth a purtat-o și în septembrie 2013, la botezul strănepotului ei, prințul George.

Elisabeth l-a hrănit la sân pe Charles până la vârsta de două luni și a renunțat după ce s-a îmbolnăvit de rujeolă. Charles a fost izolat, iar această tristețe i-a rămas întipărită și mai târziu – el a povestit despre cum tatăl său, pe atunci ofițer de marină, a lipsit de la primele sale trei aniversări și a fost plecat mai mulți ani.

Captură de ecran Daily Mail.

Philip, tatăl lui Charles își voia fiul un bărbat adevărat, iar primul cadou pe care i l-a cumpărat a fost o bâtă de cricket, pe când Charles nu împlinise nici măcar un an. Mama, având de îndeplinit atribuțiile de regină, era și ea la distanță de fiul ei.

Anne, sora sa cu doi ani mai mică, s-a născut în august 1950. Erau plimbați amândoi în cărucioare, Charles îmbrăcat într-o haină cu guler de Peter Pan și cu nasturi din perle. Anne era o neastâmpărată, iar una dintre isprăvile ei a fost că i-a dat drumul din cușcă iepurelui lui Charles, Harvey, și s-a prăpădit de râs în timp ce grădinarii alergau să prindă animalul.
În vacanțe, Charles trăgea cu pușca, pescuia și călărea. A învățat și să patineze pe gheață, iar tatăl său l-a învățat să înoate, să navigheze, să schieze și să joace polo, precum și să picteze. La 8 ani, Charles era cot la cot cu gonacii la vânătoare, iar la 10 ani a împușcat prima potârniche.

Charles era un copil sensibil și reținerea sa ascundea o nesiguranță dureroasă. A recunoscut că se simțea deseori umilit de stilul dur și nerăbdător al tatălui său, pe care însă îl venera ca pe un erou, imitându-i chiar și mersul cu mâinile la spate.

La vârsta de 8 ani, Charles a devenit primul moștenitor care s-a dus la o școală publică – Hill House din Londra. La școală, lui Charlse i-au fost scoase amigdalele, pentru că răcea foarte des și i se infectau. Le căra peste tot cu el, într-un borcan cu spirt. O dată le-a uitat într-o capelă, unde mergea singur să țină slujbe imaginare.

Îi plăceau istoria și geometria, însă își făcea cu greu prieteni. La 9 ani, a aflat de la televizor că Regina îl numise Prinț al Țării Galilor, fără să îi spună.

Captură de ecran Daily Mail.

În internatul școlii Gordonstoun, din Scoția, Charles spune că s-a simțit ca la închisoare. Era batjocorit pentru urechile clăpăuge, era lovit în meciurile de rugby. Își găsea refugiul în atelierul de artă și se plimba deseori prin castelul Windsor, după ce orele de vizitare se încheiau.

La 17 ani, Charles a plecat la un schimb de studii în Australia, pentru 6 luni. Aici, băieții erau mai prietenoși, dar sarcinile zilnice erau mult mai dure: lucru la porci, doborât copaci, marșuri de trei zile în căldură puternică. Asta i-a clădit încrederea în sine lui Charles, care a fost încântat de experiență. Întors în Scoția, a fost numit șef de clasă. Nu excela la note, însă la istorie și la franceză era cel mai bun. A fost implicat într-un singur scandal, când a fost prins la 14 ani bând lichior de cireșe într-un bar.

Captură de ecran Daily Mail.

Charles și-a continuat studiile la Trinity College, Cambridge, unde mergea cu un Mini Cooper roșu și studia arheologie, antropologie și istorie. Charles a luat lecții de pilotaj, pe cont propriu, de la Forțele Aeriene Regale și după terminarea facultății a obținut permis de pilot de avion de luptă și de elicopter.

Au urmat 5 ani în Marină, ajungând să comande vânătorul de mine HMS Bronington. Pe punte avea o găleată, pentru răul de mare.

Charles este căsătorit cu Camilla și are doi băieți din mariajul cu prințesa Diana.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”