AMY WINEHOUSE, din nou pe scenă. HOLOGRAMA artistei, folosită într-un TURNEU MONDIAL

AMY WINEHOUSE, din nou pe scenă. HOLOGRAMA artistei, folosită într-un TURNEU MONDIAL
Publicat: 12/10/2018, 12:58
Actualizat: 26/03/2019, 17:13

Turneul este organizat de administratorii averii starului, în parteneriat cu compania BASE Hologram și va include o trupă de instrumentiști și backing vocals.

Tatăl lui Amy, Mitch Winehouse, spune despre acest turneu: „Muzica fiicei noastre a influențat viețile a milioane de persoane și contează foarte mult că moștenirea sa dăinuie în acest mod inovator”.

O parte din încasările turneului, care va debuta în toamna anului viitor, va fi donată Amy Winehouse Foundation.

Amy Winehouse nu este primul star decedat care apare pe scenă sub formă de hologramă. În 2012, la festivalul Coachella din SUA „a susținut” un recital o hologramă a lui Tupac Shakur. De asemenea, o hologramă a lui Michael Jackson a dansat pe piesa „Slave to the Rhythm” la gala Billboard Music Awards din 2014.

BASE Hologram a mai organizat turnee cu hologramele lui Roy Orbison și Mariei Callas.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reședința ei din cartierul londonez Camden. Medicii legiști au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei „intoxicații cu alcool”.

Albumul „Back to Black” lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internațională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulți ani cu dependența de droguri și de alcool, este considerată artista care a reușit să crească din nou popularitatea muzicii „soul”.

Fanii și criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv și combinația unică de jazz și soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepție, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieții sale, „Frank” și „Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, „Back to Black” a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul „21” al cântăreței Adele.