Anadolu a tratat anul trecut peste 2.000 de pacienți români, 60% pentru cancer

Anadolu a tratat anul trecut peste 2.000 de pacienți români, 60% pentru cancer
Publicat: 04/04/2014, 15:08
Actualizat: 20/03/2019, 18:19

„La Anadolu tratăm 40-50 de români pe săptămână”, a declarat directorul pentru servicii internaționale al Anadolu, Dilek Inci.

În ultimii cinci ani, numărul total al pacienților români a crescut, în medie, cu 47%. În 2013, pacienții români au făcut 5.200 de examinări.

Dintre pacienții români cu afecțiuni oncologice, 27% s-au tratat în cadrul centrului de oncologie medicală, 23% în cel de radioterapie oncologică și 10% în cel de chirurgie oncologică. Cele mai tratate tipuri de cancer au fost cel pulmonar și de prostată la bărbați și cel de sân și cervical la femei.

„Pacienții români ajung la Anadolu, în cele mai multe cazuri, în faze avansate ale bolii. Totuși, în ultimii ani se observă că pacienții până în 50 de ani vin în faze mai timpurii, fiind conștienți că diagnosticarea incipientă este importantă în tratare”, declară Kayıhan Engin, coordonatorul Centrului de Radioterapie Oncologică.

Potrivit doctorului Fatih Güçer, specializat în oncologie ginecologică, principala cauză a numărului mare de cazuri cancere ginecologice este determinat de faptul că femeile nu merg regulat la control și că, în unele cazuri, diagnosticul inițial nu este corect. România înregistrează cel mai mare număr de cancere ginecologice, la nivel european, incidența fiind de circa 40%, față de 14%.

Costul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1.000-2.700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de ședințe atinge, în medie, 11.000 de euro. Un set de unu-șapte ședințe cu Cyberknife are un cost mediu între 7.000-8.500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1.000 de euro.

Cancerul reprezintă, cu mai mult de 3 milioane de cazuri depistate anual și 1,7 milioane de decese, a doua cea mai importantă cauză de deces în Europa, cu aproximativ 20% din numărul total al deceselor.

În România, rata de mortalitate, de 28,6%, este peste dublul celei la nivel european, de 11,2%.

Anul trecut, peste 6.000 de pacienți din 30 de țări s-au tratat la Anadolu Medical Center (Istanbul). Cei mai mulți pacienți provin din România, Bulgaria, Rusia, Azerbaijan, Irak, Kazakstan, Libia și Georgia.

Potrivit directorul general al Anadolu, Robert Kiely, pacienții din afara Turciei generează 35% din cifra de afaceri a spitalului, situată la 128 milioane dolari.

El a arătat că românii aleg să vină în Turcia pentru că nu sunt mulțumiți de sistemul sanitar românesc, dar compania nu intenționează să deschidă clinici sau spitale nici în România, nici în alte state, ci să dezvolte serviciile unității din Istanbul.

Anadolu are 14 birouri în șase țări. În România, Anadolu are reprezentanți în agenții de turism medical din Constanța și București. De altfel, pacienții români provin din aceste două orașe, dar și din Cluj-Napoca.

Spitalul Anadolu și clinica satelit a acestuia sunt deținute de Fundația Anadolu, parte a Anadolu Holdings, care vinde brandurile Coca-Cola și Efes în Turcia, dar care mai activează și în industria auto și energie.

Centrul Medical Anadolu a fost deschis în 2005, iar din 2006 a început să primească și pacienți din afara Turciei. De la înființare au fost investiți aproximativ 250 de milioane de dolari.

Situat în partea asiatică a Istanbulului, centrul medical se întinde pe o suprafață de 49.000 metri pătrați, are o capacitate de 209 paturi și 1.074 de angajați, dintre care 136 de doctori și 384 de asistente medicale.

Turcia este una dintre destinațiile preferate de români, alături de Austria și Germania. Un alt operator turc care atrage mii de români pentru tratamente este Acibadem.

Piața românească a serviciilor medicale private se ridică la aproximativ 500 milioane de euro, iar cei mai mari jucători sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador și Gral.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu