Anadolu a tratat anul trecut peste 2.000 de pacienți români, 60% pentru cancer

Anadolu a tratat anul trecut peste 2.000 de pacienți români, 60% pentru cancer
Publicat: 04/04/2014, 15:08
Actualizat: 20/03/2019, 18:19

„La Anadolu tratăm 40-50 de români pe săptămână”, a declarat directorul pentru servicii internaționale al Anadolu, Dilek Inci.

În ultimii cinci ani, numărul total al pacienților români a crescut, în medie, cu 47%. În 2013, pacienții români au făcut 5.200 de examinări.

Dintre pacienții români cu afecțiuni oncologice, 27% s-au tratat în cadrul centrului de oncologie medicală, 23% în cel de radioterapie oncologică și 10% în cel de chirurgie oncologică. Cele mai tratate tipuri de cancer au fost cel pulmonar și de prostată la bărbați și cel de sân și cervical la femei.

„Pacienții români ajung la Anadolu, în cele mai multe cazuri, în faze avansate ale bolii. Totuși, în ultimii ani se observă că pacienții până în 50 de ani vin în faze mai timpurii, fiind conștienți că diagnosticarea incipientă este importantă în tratare”, declară Kayıhan Engin, coordonatorul Centrului de Radioterapie Oncologică.

Potrivit doctorului Fatih Güçer, specializat în oncologie ginecologică, principala cauză a numărului mare de cazuri cancere ginecologice este determinat de faptul că femeile nu merg regulat la control și că, în unele cazuri, diagnosticul inițial nu este corect. România înregistrează cel mai mare număr de cancere ginecologice, la nivel european, incidența fiind de circa 40%, față de 14%.

Costul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1.000-2.700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de ședințe atinge, în medie, 11.000 de euro. Un set de unu-șapte ședințe cu Cyberknife are un cost mediu între 7.000-8.500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1.000 de euro.

Cancerul reprezintă, cu mai mult de 3 milioane de cazuri depistate anual și 1,7 milioane de decese, a doua cea mai importantă cauză de deces în Europa, cu aproximativ 20% din numărul total al deceselor.

În România, rata de mortalitate, de 28,6%, este peste dublul celei la nivel european, de 11,2%.

Anul trecut, peste 6.000 de pacienți din 30 de țări s-au tratat la Anadolu Medical Center (Istanbul). Cei mai mulți pacienți provin din România, Bulgaria, Rusia, Azerbaijan, Irak, Kazakstan, Libia și Georgia.

Potrivit directorul general al Anadolu, Robert Kiely, pacienții din afara Turciei generează 35% din cifra de afaceri a spitalului, situată la 128 milioane dolari.

El a arătat că românii aleg să vină în Turcia pentru că nu sunt mulțumiți de sistemul sanitar românesc, dar compania nu intenționează să deschidă clinici sau spitale nici în România, nici în alte state, ci să dezvolte serviciile unității din Istanbul.

Anadolu are 14 birouri în șase țări. În România, Anadolu are reprezentanți în agenții de turism medical din Constanța și București. De altfel, pacienții români provin din aceste două orașe, dar și din Cluj-Napoca.

Spitalul Anadolu și clinica satelit a acestuia sunt deținute de Fundația Anadolu, parte a Anadolu Holdings, care vinde brandurile Coca-Cola și Efes în Turcia, dar care mai activează și în industria auto și energie.

Centrul Medical Anadolu a fost deschis în 2005, iar din 2006 a început să primească și pacienți din afara Turciei. De la înființare au fost investiți aproximativ 250 de milioane de dolari.

Situat în partea asiatică a Istanbulului, centrul medical se întinde pe o suprafață de 49.000 metri pătrați, are o capacitate de 209 paturi și 1.074 de angajați, dintre care 136 de doctori și 384 de asistente medicale.

Turcia este una dintre destinațiile preferate de români, alături de Austria și Germania. Un alt operator turc care atrage mii de români pentru tratamente este Acibadem.

Piața românească a serviciilor medicale private se ridică la aproximativ 500 milioane de euro, iar cei mai mari jucători sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador și Gral.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13...
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Amenzi URIAŞE pentru greşeli minore din trafic! Toţi ŞOFERII trebuie să fie atenţi la aceste...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Preoți din Vaslui, anchetați penal după ce au ținut o slujbă în memoria mareșalului Antonescu
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13...
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
GENIAL! Ce se întâmplă dacă înfigi furculițe în grădină, de fapt. Cel mai tare truc...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Anunțul făcut de șeful PFIZER! Toți cei vaccinați cu AMBELE DOZE trebuie neapărat să știe...
Gafele lui Joe Biden i-au înnebunit pe americani. Scrisoare deschisă pentru examen medical
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...