Angelina Jolie: Mai am de făcut o operație

Angelina Jolie: Mai am de făcut o operație
Publicat: 07/03/2014, 16:48
Actualizat: 04/02/2019, 11:11

Vedeta americană a vorbit din nou despre decizia ei de a apela la o serie de intervenții chirurgicale pentru a reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer.

„Peste tot unde merg, fac cunoștință cu multe femei și discut cu ele despre probleme de sănătate, probleme ale femeilor, precum cancer mamar și cancer ovarian”, a declarat Angelina Jolie pentru publicația Entertainment Weekly. „Am vorbit și cu bărbați despre sănătatea fiicelor și soțiilor lor. Aceste discuții mă fac să mă simt mai apropiată de oamenii care au aceleași probleme ca și mine sau care și-au pierdut părinții din cauza cancerului sau care se gândesc să se opereze sau își fac griji pentru copiii lor”.

Angelina Jolie a dezvăluit în mod public că a apelat la o mastectomie dublă preventivă într-un editorial care a apărut în The New York Times în mai 2013.

„Motivul pentru care am scris acel editorial a constat în faptul că încercam să comunic, să ajut și să intru în legătură cu celelalte femei și cu celelalte familii din lumea întreagă care treceau prin aceleași lucruri ca și mine”, a spus Angelina Jolie. „Am fost foarte emoționată de sprijinul și bunătatea unui număr atât de mare de oameni”.

Actrița americană, în vârstă de 38 de ani, spune că trebuie să facă alte intervenții chirurgicale în viitorul apropiat.

„Mai am de făcut încă o operație, pe care încă n-am făcut-o”, a precizat actrița. „Voi cere sfaturi de la toți acești oameni minunați cu care am vorbit deja, pentru a putea să trec cu bine de următoarea operație”, a spus Angelina Jolie.

„Sunt foarte bucuroasă că am luat acea decizie”, a spus Jolie. „Am fost foarte norocoasă pentru că am avut niște medici minunați și foarte norocoasă pentru că m-am vindecat bine și norocoasă că am un proiect precum «Unbroken» (al doilea film din cariera ei regizorală), că am un proiect asupra căruia să mă concentrez, care îmi impune să fiu sănătoasă și să pot să îmi reiau munca”, a mai spus actrița.

Angelina Jolie a anunțat în mod public în mai 2013, într-un editorial apărut în The New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care crește cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar și cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Actrița americană, în vârstă de 38 de ani, spune că a luat acea decizie de dragul celor șase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de șase ani cu cancerul mamar.

Potrivit presei americane, Angelina Jolie, care a apelat între timp la o procedură de reconstrucție mamară, va aștepta până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta și o intervenție de extirpare a ovarelor.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Aceeași boală a răpus-o și pe bunica actriței, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar și pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani.

Debbie Martin – sora lui Marcheline, mătușa actriței Angelina Jolie – a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani.

Mai puțin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 – pe care o are și Angelina Jolie – sau gena BRCA2 , care se aseamănă foarte mult cu prima.

Aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% și 90% și sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer