ANOREXIA face victime. Cazul unei adolescente NORMALE care a vrut să arate ca DIVELE din reviste

ANOREXIA face victime. Cazul unei adolescente NORMALE care a vrut să arate ca DIVELE din reviste
Publicat: 01/05/2012, 01:25
Actualizat: 01/05/2012, 08:42

Daily Mail publică povestea lui Rachel Johnston, o adolescentă bolnavă de anorexie, care în urmă cu trei ani ajunsese să cântărească doar 28 de kilograme.

Tânăra, care acum are 20 de ani, spune că s-a înfometat pentru a arăta precum vedetele promovate în reviste – Victoria Beckham sau Nicole Richie. Doctorii ajunseseră să-i dea lui Rachel mai puțin de 48 de ore de trăit, dar acum, după trei ani, fata este aproape perfect sănătoasă și poartă mărimea 38 la haine, scrie Daily Mail.

Declinul adolescentei a început la 13 ani, când cântărea 51 de kilograme și le idolatriza pe vedetele din reviste, aflate în pragul anorexiei. Rachel a început să-și lipească poze cu ele pe pereți și să se abțină de la mâncare atunci când îi era foame.

Victoria Beckham și Nicole Richie, două dintre vedetele preferate ale lui Rachel, în urmă cu câțiva ani

La un moment dat, ajunsese să mănânce jumătate de măr, o dată la două zile, iar odată a rezistat fără mâncare și apă timp de zece zile. Rachel și-a dat seama că o luase pe un drum greșit abia atunci când a fost aproape de moarte. „Oamenii ar trebui să fie mulțumiți de felul cum arată și nu ar trebui să le fie rușine să iasă pe stradă, indiferent de aspectul lor”, spune acum tânăra de 20 de ani.

Ea își amintește că au fost mai multe motive care au cauzat scăderea ei drastică în greutate, printre care moartea bunicii sale și faptul că, în 2005, de Anul Nou, și-a propus să dea jos multe kilograme. Anul următor, Rachel a ajuns să facă 2.000 de abdomene pe zi și să își provoace singură voma, după ce mânca.

Curând, ea a leșinat și a fost transportată la spital. În total, a fost internată de șapte ori până când starea ei de sănătate a început să dea semne de îmbunătățire. Acum, după cinci ani de la începutul bolii, Rachel are o greutate normală, însă încă mai suferă de osteoporoză.

„Acum, iubesc pizza și ciocolata, dar trebuie să am starea potrivită pentru a le mânca”, conchide Rachel.

Mama ei a inițiat o petiție online, prin care cere guvernului să oblige revistele să publice avertismente lângă fotografiile modificate în Photoshop, pentru ca adolescentele să nu mai creadă că sunt reale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase