Antena Stars, amendată cu 10.000 de lei de CNA, pentru denigrarea cântăreței Aura Urziceanu

Antena Stars, amendată cu 10.000 de lei de CNA, pentru denigrarea cântăreței Aura Urziceanu
Publicat: 10/04/2014, 14:43
Actualizat: 26/03/2019, 03:37

CNA a analizat, joi, edițiile din 3, 4, 6, 11 și 13 martie ale emisiunii „Răi da’ buni”, în care moderatorul Mihai Morar l-a avut ca invitat pe un bărbat, Radu Mușetescu, care s-a prezentat ca fiind un apropiat al Aurei Urziceanu și care a făcut mai multe afirmații denigratoare despre aceasta.

Potrivit CNA, acesta a spus că ar fi fost amenințat cu moartea de Aura Urziceanu, că artista și-ar fi jignit colegii de breaslă, că aceasta ar consuma alcool în cantități moderate și că i s-ar fi propus să consume droguri.

În urma difuzării emisiunilor respective, Aura Urziceanu a transmis CNA o reclamație, în care precizează că, de circa o lună și jumătate, este „hărțuită și amenințată de cetățeanul român Radu Mușetescu”.

„Domnul Radu Mușetescu ar fi fost invitat inclusiv în emisiuni de televiziune, în care a continuat seria de denigrări la adresa mea, de exemplu, în emisiunea «Răi da’ buni» a postului TV Antena Stars (…). Față de cele menționate, vă rog să îmi comunicați măsurile întreprinse sau mijloacele legale, pentru a stopa agresiunea mediatică a numitului Radu Mușetescu, desfășurată prin intermediul emisiunilor TV amintite”, spune Aura Urziceanu.

Prezentă la ședința CNA de joi, reprezentanta postului Antena Stars, Mirela Bomboe, a spus că Antena Stars a încercat să lămurească informațiile care au fost răspândite în toată presa de Radu Mușetescu.

„Doamna Aura Urziceanu a fost contactată permanent în încercarea de a se obține un punct de vedere și a se închide acest subiect, din păcate, punctul dumneaei de vedere a venit destul de târziu, dar a fost prezentat. Aceste informații au fost răspândite în toată presa, noi am încercat să lămurim și am pus sub semnul întrebării aceste lucruri”, a spus reprezentanta televiziunii Antena Stars.

Membrul CNA Monica Gubernat a spus că Antena Stars a denigrat-o pe Aura Urziceanu. „Nu am văzut niște scuze, pentru că ați denigrat-o imens”, a spus Monica Gubernat.

Ea a propus aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei în acest caz, pentru încălcarea articolului 30 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit căruia „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, viața privată, onoarea și reputația, precum și dreptul la propria imagine”, a articolului 33, alineatul 3 din Cod – „Este interzisă difuzarea de știri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viața privată și de familie a persoanei, fără acordul acesteia” și a articolului 40, alineatul 2 din Cod – „Moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice, cel puțin, probele care le susțin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzațiile”.

Sancțiunea a fost aplicată cu șase voturi „pentru” (Monica Gubernat, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu) și patru „împotrivă” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Christian Mititelu și Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, membrul CNA Christian Mititelu a propus aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei în acest caz. „Mie mi se pare că amenda de 10.000 de lei este derizorie pentru un caz de o asemenea gravitate”, a spus Mititelu.

„Ce s-a întâmplat în această campanie de cinci emisiuni încalcă în mod flagrant dreptul la demnitate al persoanei. A fost adusă atingere demnității umane a doamnei Aura Urziceanu”, a spus și membrul CNA Narcisa Iorga.

Aceasta este prima amendă primită de Antena Stars de la lansarea sa, în decembrie 2013. Antena Stars a fost lansată pe licența audiovizuală a televiziunii Antena 2, deținută de Antena TV Group, cu aprobarea CNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...