Anunțul făcut de AC/DC despre turneul din 2015

Anunțul făcut de AC/DC despre turneul din 2015
Publicat: 13/02/2015, 18:47
Actualizat: 13/02/2015, 18:51

„Chris Slade va cânta la tobe în următorul nostru turneu mondial «Rock or Bust»”, a precizat trupa australiană într-un comunicat de presă.

Chris Slade, un fost toboșar al trupei AC/DC, a cântat cu trupa australiană la ediția din acest an a galei de decernare a premiilor Grammy, care a avut loc weekendul trecut. El l-a înlocuit pe toboșarul Phil Rudd, care se află în prezent în Noua Zeelandă, în așteptarea primei audieri în procesul în care este acuzat de posesie de canabis și amfetamine și de proferare a unor amenințări cu moartea.

Luna trecută, doi dintre membrii trupei AC/DC, Brian Johnson și Malcolm Young, au vorbit despre problemele cu care se confruntă grupul australian. În timp ce Malcolm Young a spus că formația AC/DC trebuie „să rezolve” problema lui Phil Rudd, hotărând dacă acesta mai face parte din trupă, Brian Johnson a sugerat faptul că Phil Rudd nu va cânta cu AC/DC în turneul mondial din 2015.

Chris Slade a fost toboșarul trupei AC/DC din 1989 până în 1994 și a luat parte la înregistrările pentru albumul „The Razor’s Edge”.

Înființată în 1973, în Australia, de frații Malcoln și Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat „Rock or Burst”.

Acesta este primul album de studio al trupei australiene, după discul „Black Ice” din 2008. Malcolm Young, care suferă de demență, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componența formației.

Turneul mondial de promovare a noului album – „Rock or Burst Tour” – va debuta printr-o secțiune europeană care va fi deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai. Înainte de această dată, AC/DC va susține două concerte în calitate de cap de afiș la Festivalul Coachella din Statele Unite, pe 10 și 17 aprilie. Trupa australiană a interpretat single-ul care dă titlul acestui disc, „Rock or Bust”, alături de celebrul ei cântec „Highway to Hell”, duminică seară, în deschiderea celei de-a 57-a ediții a galei Grammy Awards, marcând cu această ocazie prima sa prezență la televiziunea americană, în direct, după o pauză de 14 ani.

Într-o carieră de peste patru decenii, formația australiană a lansat numeroase piese de succes precum „Back in Black”, „Big Jack”, „Thunderstruck”, „Black Ice”, „You Shook Me All Night Long”, „Let There Be Rock”, „Highway to Hell” și „For Those About to Rock (We Salute You)”. Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial și două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susținut, în mai 2010, un concert la București, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul „Black Ice”, care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după „Stiff Upper Lip”, susținut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ruinele unui vechi oraș din Filipine au ieșit la suprafață în urma secetei