• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Aproximativ 27.000 de români au semnat pentru unirea României cu Republica Moldova

Aproape 27.000 de români au semnat până în prezent pentru proiectul „Aducem Basarabia Acasă", organizat de o coaliție de peste 30 de ONG-uri care susțin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Aproape 27.000 de români au semnat până în prezent pentru proiectul „Aducem Basarabia Acasă”, organizat de o coaliție de peste 30 de ONG-uri care susțin ideea unirii Republicii Moldova cu România.

Scopul campaniei este transformarea proiectului în inițiativă legislativă, pentru acest lucru fiind însă necesare 100.000 de semnături.

Potrivit Platformei Civice Acțiunea 2012, odată adoptată, legea ar presupune, printre altele, înființarea unei instituții în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru Republica Moldova și obținerea mai ușoară a vizelor de intrare în România de către cetățenii de peste Prut.

Până în prezent, 26.946 de români și-au arătat sprijinul în cadrul acestei campanii, cele mai multe semnături fiind obținute în București (15.040) și Suceava (2200).

Coaliția de ONG-uri are reprezentanți în toate județele României, în București și chiar în diasporă. Imaginea campaniei „Aducem Basarabia Acasă” este Sabina Elena, eleva de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna.

Inchide