„Argo”, marele învingător la gala premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani. LISTA câștigătorilor

Argo, marele învingător la gala premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani. LISTA câștigătorilor
Publicat: 28/01/2013, 10:35
Actualizat: 13/08/2014, 07:56

Filmul „Argo”, de Ben Affleck, a reușit o a doua victorie importantă în decurs de două zile, obținând, duminică, cel mai important trofeu la cea de-a 19-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria „cea mai bună distribuție”.

Trofeul pentru cea mai bună distribuție acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americană.

Cu doar o zi înainte, sâmbătă, „Argo” a fost desemnat cel mai bun film al anului și la gala premiilor decernate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America/ PGA), învingând alte trei pelicule care au impresionat în acest sezon, „Lincoln”, „Les Misérables” și „Silver Linings Playbook”, alături de care a fost nominalizat la premiul Oscar la categoria cel mai bun film al anului, informează Reuters.

„Argo” a creat surpriză la gala de decernare a premiilor Globul de Aur, la jumătatea lunii ianuarie, când s-a impus la două categorii majore – „cel mai bun film” și „cel mai bun regizor” (Ben Affleck). Filmul a primit apoi șapte nominalizări la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

„Argo” prezintă rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomaților americani în timpul Revoluției iraniene din 1979, refugiați în ambasada Canadei din Teheran. Pentru această misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomați și i-a plimbat prin Teheran, pretinzând că sunt tehnicieni dintr-o echipă de filmare aflați în căutarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

La gala care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria „cel mai bun actor”, cu rolul din „Lincoln”, iar Jennifer Lawrence a fost desemnată cea mai bună actriță, grație prestației sale din comedia cu accente dramatice „Silver Linings Playbook”.

Tommy Lee Jones, în vârstă de 66 de ani, a obținut trofeul SAG pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, grație interpretării politicianului radical Thaddeus Stevens din filmul „Lincoln”.

Anne Hathaway, în vârstă de 30 de ani, a câștigat primul ei premiu SAG, cu rolul Fantine din musicalul „Les Misérables”.

La gala de duminică seară au fost acordate și trofee în domeniul producțiilor de televiziune. Astfel, producția britanică „Downton Abbey” s-a impus la categoria „cel mai bun serial dramatic”, iar „Modern Family” s-a impus, pentru cel de-al treilea an consecutiv, la categoria „cel mai bun serial de comedie”.

Bryan Cranston a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial dramatic, pentru rolul din „Breaking Bad”, iar Claire Danes s-a impus la categoria similară feminină grație rolului pe care l-a interpretat în serialul „Homeland”.

În domeniul serialelor de comedie, actorii premiați au fost Alec Baldwin – care a primit acest premiu pentru a opta oară pentru rolul din „30 Rock” – și colega lui din distribuția aceluiași serial, actrița Tina Fey.

Kevin Costner a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un film sau miniserie TV pentru rolul din „Hatfields & McCoys” – serie care a fost filmată în România -, iar Julianne Moore s-a impus la categoria feminină similară cu rolul din „Game Change”.

Actorul Dick Van Dyke a primit un premiu SAG pentru întreaga carieră.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, în luna februarie, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane. Din acest motiv, actorii nominalizați vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizația care înmânează premiile Oscar.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artiști de film și televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriți în cursa pentru premiile Oscar – cu o rată de succes de 50%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7