ASASINAREA lui JFK, după 55 de ani. Cele 2.800 de dosare declasificate recent scot la iveală DETALII CONTROVERSATE

ASASINAREA lui JFK, după 55 de ani. Cele 2.800 de dosare declasificate recent scot la iveală DETALII CONTROVERSATE
Publicat: 02/02/2019, 04:24

Se împlinesc 55 de ani de la asasinarea lui JFK, în Dallas, Texas. Anul trecut, autoritățile au scos de la naftalină peste 2.800 de dosare despre uciderea lui Kennedy, din care au fost extrase detalii interesante, scrie listverse.com.

Legătura lui Lee Harvey Oswald cu RUSIA

Lee Harvey Oswald a fost în Mexico City, înainte de asasinarea lui John F. Kennedy. La o zi după teribilul eveniment din 22 noiembrie 1963, o telegramă din Mexico City relevă căCIA îl supraveghea pe Oswaldși a știut de călătoria sa din 28 septembrie. Transcriptul prezintă o conversație telefonică, în care un nord-american vorbește într-o engleză stricată. Bărbatul respectiv era Lee Harvey Oswald.

Înregistrările telefonice arată căOswald a sunat la consulatul rus, unde și-a furnizat adresa, pentru viitoarele întâlniri. Când ambasadorul rus începe să vorbească în engleză, Oswald insistă ca acesta să discute doar în rusă.

Capul lui Fidel CASTRO costă 1,2 milioane de dolari

O circulară a FBI din 1964 arată că MM T-1, o agenție guvernamentală care se ocupă cu diverse anchete de securitate, avea informații potrivit cărora exilații cubanezi doreau recompense financiare pentruuciderea lui Fidel Castroși a altor oficiali cubanezi de rang înalt. Circulara arată că aceștia voiau 150.000 de dolari plus 5.000 de dolari pentru cheltuieli în misiunea ce-l viza pe Castro.

În banii actuali, suma ar fi fost echivalentă cu 1,2 milioane de dolari pentru capul lui Castro și peste 40.000 de dolari cheltuieli asociate.

Părțile implicate au negat însă că ar fi dorit să-l elimine pe Catro, dar au recunoscut că acest lucru ar fi adus o anumită„satisfacție”pentru cei exilați de regim.

Răzbunarea cubanezilor pe JFK. Nivel de risc: Scăzut

Într-un raport din 1979 privind „evoluția și implicațiile conspirațiilor sponsorizate de CIA privind asasinarea lui Fidel Castro”, Comitetul Ales al Senatului american a realizat un studiu privind dorința guvernului cubanez de a-l asasina pe președintele Kennedy, ca răzbunare pentru tentativele de eliminare a lui Castro.

Această teorie a căzut, deoareceriscul ar fi depășit cu mult recompensa, în cazul liderului cubanez.

Lyndon B. Johnson, membru al KKK?

În 1963, după moartea lui Kennedy, Lyndon B. Johnson a fost înscăunat președinte. Unii cred că LBJ a făcut parte dintr-un COMPLOT pentru eliminarea lui JFK. Teoria a fost alimentată chiar de Jackie Kennedy, văduva președintelui, care a considerat-o cât se poate de plauzibilă.

FBI a scris la un moment dat că anchetatorii încearcă mai degrabă să mușamalizeze circumstanțele uciderii lui Kennedy, decât să rezolve cazul controversat. Mai mult, FBI ar fi avut dovada căLyndon B. Johnson a fost membru al organizației rasiste KKK(Ku Klux Klan) din Texas.

Kennedy și orgiile sexuale

Un alt raport din 1960, trimis adjunctului Cartha DeLoach, o citează pe prostituata Sue Young, care povestește cum a participat laorgii sexualealături de John F. Kennedy, pe atunci senator și cumnatul lui, actorul Peter Lawford.

Young a fost intervievată de un detectiv cunoscut la Hollywood, pe numele lui Fred Otash. Acesta analiza activitatea lui Kennedy, în contextul alegerilor din noiembrie. Informația a fost publicată în revista Confidential.

Young a vorbit despre implicarea ei în orgiile cu JFK, Lawford, Frank Sinatra și Sammy Davis Jr. Femeia a negat însă totul în fața anchetatorilor…

FBI a încercat să avertizeze poliția din Dallas cu privire la o amenințare la viața lui Oswald

După arestarea sa pentru asasinarea lui Kennedy, Lee Harvey Oswald a fost transportat de la secția de poliție din Dallas către penitenciarul local, la bordul unei mașini BLINDATE. Înainte de a ajunge la vehicul,Oswald a fost ÎMPUȘCATde Jack Ruby, patronul unui club de noapte.

Teoriile abundă în privința motivului din spatele crimei comise de Ruby. Potrivit documentelor declasificate, se pare că ar fi fost format un COMITET pentru uciderea lui Oswald. Într-o circulară scrisă după decesul lui Oswald, directorul FBI J. Edgar Hoover informează poliția din Dallas că ofițerii FBI din zonă au primit un telefon suspect, de la cineva care a susținut că este membru în comitetul ce vizeazăELIMINAREA lui Oswald.

Memorandumul abordează și subiectul uciderii lui Oswald, precizând că Jack Ruby a negat că ar fi făcut parte dintr-un asemenea comitet de execuție. Acesta a negat și că ar fi fost cel care a sunat la biroul FBI din Dallas.

Corupția cubaneză în Congresul american

Fostul dictator cubanez FulgencioBatista visa să fugă din Cuba în SUA. Un raport FBI vorbește despre planul de mituire a unui politician, unui avocat și a doi complici, pentru intrarea dictatorului pe pământ american.

150.000 de dolari ar fi trebuit să ajungă la patru persoane, dacă Batista ar fi ajuns în siguranță în SUA. Acesta a refuzat însă oferta și s-a refugiat în altă parte.

CIA ar fi vrut să-l ucidă pe Castro cu un costum de scafandru

Potrivit documentelor ultrasecrete, CIA ar fi dorit să-l ucidă pe dictatorul cubanez Fidel Castro într-un mod bizar. De asemenea, celebrul avocat și negociator James Donovan ar fi fost implicat într-un asemenea complot criminal.

Castro era un amator de scufundări și americaniiau dorit să profite de acest lucru. Donovan urma să înoate alături de Castro, pentru a negocia eliberarea unui prizonier din timpul conflictului din Golful Porcilor. Avocatul ar fi trebuit să-i ofere lui Castro un costum de scafandru OTRĂVIT, care l-ar fi ucis în timp ce înota.

Costumul a fost impregnat cu o ciupercă, responsabilă pentru o boală de piele îngrozitoare, iar otrava l-ar fi SUFOCAT pe Castro. Donovan a decis însă să îi ofere lui Castro un „costum curat”.

CIA și operațiunea scoicilor

Potrivit unui document din 1975, CIA a insistat asupra ideii privind asasinarea lui Fidel Castro în timp ce se bucură de briza mării. După eșecul cu echipamentul otrăvit, agenții au avut altă idee bizară.

Ei au dorit să lase scoici pe plajă, în speranța căFidel Castro va ridica una din ele, aceasta urmând a fi încărcată cu explozibil. Nicio scoică nu putea fi însă suficient de mare pentru a putea fi folosită în acest scop, astfel încât CIA a renunțat la planul absurd.

Simbolismul celor doi cenți

Într-un raport FBI care dezbate operațiunile clandestine,Golful Porcilor, activitățile anti-Castro și asasinarea unor lideri globali, există mențiuni despre Operațiunea BOUNTY, ce-i viza pe oficialii cubanezi. Aceasta era similară cu ancheta MM T-1, ce presupunea că rebelii cubanezi ar fi dorit bani pentru a-l ucide pe Castro.

Recompensele au fost stabilite la 100.000 de dolari pentru oficialii guvernamentali și 57.500 dolari pentru alți oficiali de rang mai mic. Exista însă o regulă: pentru asasinarea lui Fidel Castro, CIA era gata să plătească doar 0,02 dolari!Doi cenți.Gestul ar fi trebuit să simbolizeze lipsa de VALOARE a lui Castro în ochii poporului cubanez.

TEORIA LUI PACEPA: KENNEDY, UCIS ÎN CADRUL UNEI CONSPIRAȚII

Într-un articolDecoperă.rodin 2015,Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) al României comuniste și consilier personal al lui Nicolae Ceaușescu, arată cu degetul spre KGB pentru asasinarea lui Kennedy. În cartea sa, denumită „Programat să ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB-ul și asasinarea lui Kennedy”, Pacepa scrie că Oswald a luat legătură cu KGB și a trăit în Uniunea Sovietică, timp de trei ani, între 1959 și 1962. Potrivit lui Pacepa, după comiterea asasinatului istoric, Oswald ar fi așteptat ca ambasada rusă să aibă grijă de familia lui.

Cronologia scurtă a asasinatului lui Kennedy

„ZAPRUDER FILM” este un film color pe 8 mm realizat de cetățeanul Abraham Zapruder cu o cameră de amator Bell & Howell, care surprinde momentul asasinării lui JFK.

John F. Kennedy a fost asasinat în data de 22 noiembrie 1963, în Dallas, Texas.

Ucigașul său a fost Lee Harvey Oswald, un infanterist marin care a emigrat în Uniunea Sovietică în anul 1959. Oswald a tras cu o pușcă Mannlicher – Caracano (video jos) de la geamul etajului șase al clădirii Texas Schoolbook Depository din Texas, în timp ce JFK se deplasa cu limuzina oficială.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului