„Atlasul Frumuseții” – proiectul fotografei românce Mihaela Noroc are premiera mondială la București

Atlasul Frumuseții - proiectul fotografei românce Mihaela Noroc are premiera mondială la București
Publicat: 12/04/2015, 20:07

Expoziția „Atlasul Frumuseții” va fi vernisată, în premieră mondială, pe 16 aprilie, de la ora 19.00, la galeria de artă contemporană Artfooly – The Slice of Art Gallery, situată la parterul Palatului Știrbei din Calea Victoriei, numărul 107, conform paginii de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/859714280756029/).

Potrivit fotografei Mihaela Noroc, „Atlasul Frumuseții” este „un proiect românesc, unic în lume”, care „nu putea să aibă premiera decât aici, acasă”.

„Timp de 2 ani am adunat imagini din toate colțurile lumii, iar acum le-am așezat cu emoție în tablouri spectaculoase. Multe dintre fotografii au apărut în cele mai importante publicații ale lumii, dar acum vor putea fi văzute pentru prima oară, nemijlocit, la dimensiuni mari”, spune Mihaela Noroc.

Gazda expoziției va fi curatoarea Anca Negescu, unul dintre oamenii care au crezut în „Atlasul Frumuseții”, „chiar și în momentele grele”, mai spune Mihaela Noroc.

Proiectul „Atlasul Frumuseții”, realizat de fotografa Mihaela Noroc, care a călătorit în 37 de țări pentru a surprinde frumusețea femeilor din lume, a fost prezentat de mai multe publicații și site-uri internaționale, între care cotidianul britanic The Independent și tabloidul britanic The Daily Mail, dar și de televiziunea CNN, după cum agenția MEDIAFAX a relatat în 20 februarie.

„Frumusețea înseamnă diversitate, iar eu am străbătut lumea pentru a o descoperi”, spunea fotografa Mihaela Noroc, fiind citată într-un material dedicat proiectului său „The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumuseții” și publicat pe site-ul televiziunii internaționale CNN.

În materialul intitulat „Fotografa care surprinde frumusețea din lume” se spunea că, pentru Mihaela Noroc, frumusețea nu poate fi definită de o singură țară, rasă și etnie.

„Acesta este motivul pentru care fotografa română a cutreierat lumea pentru proiectul său «Atlasul Frumuseții», căutând să surprindă imagini ale frumuseții în diferite țări și culturi”, preciza CNN.

Potrivit CNN, Mihaela Noroc și-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus călătorii ale acesteia în 37 de țări. De asemenea, ea speră să poată să strângă fondurile necesare pentru a continua proiectul „Atlasul Frumuseții”, „În opinia mea, frumusețea înseamnă să ții în viață originile și cultura. Să fii natural, sincer, autentic, special”, spunea Mihaela Noroc.

Și publicația britanică The Independent a prezentat proiectul „The Atlas of Beauty” și pe fotografa care a călătorit de-a lungul lumii pentru „a surprinde diversitatea culturală prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei”.

„Am văzut mulți tineri încercând să imite alte persoane, să copieze trenduri internaționale (…) Am realizat că frumusețea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuți și să îți păstrezi moștenirea culturală”, spunea Mihaela Noroc, citată de The Independent.

Ea preciza că femeile pe care le prezintă în „Atlasul Frumuseții” au reacționat diferit atunci când le-a propus să facă parte din acest proiect. Unele au fost fericite, în timp ce altele au fost greu de convins să se lase fotografiate. „Faptul că sunt și eu femeie a ajutat foarte mult. Însă, la început, am fost foarte agitată și am luat foarte personal toate refuzurile primite”, mai spunea Mihaela Noroc.

Și tabloidul britanic The Daily Mail a prezentat proiectul fotografei care a plecat din România și a călătorit prin țări precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia și Indonezia, surprinzând prin obiectivul său sute de femei.

„Sunt o femeie de 29 de ani din România, care și-a părăsit locul de muncă plictisitor și a început o nouă viață. În urmă cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto și am început să călătoresc în jurul globului, folosind economiile pe care le-am făcut în ani de muncă”, spunea Mihaela Noroc, citată de dailymail.co.uk.

Proiectul „Atlasul Frumuseții” a fost prezentat și de publicația franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar și de site-ul de divertisment boredpanda.com.

Potrivit contului său de pe rețeaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc dorește să continue proiectul „Atlasul Frumuseții” și să realizeze o premieră mondială: să adauge în acest atlas cel puțin un portret de femeie din fiecare țară a lumii. De asemenea, ea vrea să lanseze un album cu imagini din „Atlasul Frumuseții”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului