Au făcut o nouă radiografie a „Omului Zăpezilor” și au rămas muți de umire. Ce se află pe coastele mumiei vechi de 5.300 de ani

Publicat: 26/01/2015, 20:55
Actualizat: 11/01/2020, 19:09

În total, 61 de tatuaje au fost descoperite pe corpul lui Otzi, numit și „Omul Zăpezilor”. Mumia bărbatului a fost descoperită în urmă cu 24 de ani într-un ghețar din Alpi.

Foto: Wikimedia

Majoritatea tatuajelor de pe corpul lui Otzi sunt linii paralele cu grosimi care variază între 1 și 3 mm și lungimi de 7-40 mm. În două zone (genunchiul drept și glezna stângă), însă, peste aceste linii trece o alta, formând o cruce, transmite Daily Mail.

Foto: captură YouTube

Multă vreme s-a crezut că aceste tatuaje, care apar în special în zona articulațiilor, au fost făcute sau au apărut în urma unor tratamente similare cu acupunctura. Însă, descoperirea de noi tatuaje, precum cele din zona coastelor, contrazic această teorie.

Potrivit cercetătorilor, Otzi, un vânător, a murit la vârsta de 46 de ani, fiind ucis cu o săgeată.Corpul, care a fost găsit la 3.210 m altitudine într-un ghețar din Alpii Ötztal, este foarte bine păstrat și este aproape complet, inclusiv îmbrăcămintea, încălțămintea și armele de corp din acea vreme.