Axl Rose, vocalistul Guns N’Roses, l-ar putea înlocui pe Brian Johnson la AC/DC. Câte concerte va cânta acesta alaturi de celebra trupă britanică

Axl Rose, vocalistul Guns N'Roses, l-ar putea înlocui pe Brian Johnson la AC/DC. Câte concerte va cânta acesta alaturi de celebra trupă britanică
Publicat: 24/03/2016, 17:02
Actualizat: 24/02/2017, 15:03

Vocalistul de la Guns N’ Roses este pe punctul de a anunța că se va alătura trupei australiene pentru concertele programate în SUA, un prezentator american de radio declarând că noul său rol a fost „deja tranșat”. Potrivit DJ-ului de la Atlanta Radio 100.5 Jason Bailey, cântărețul în vârstă de 54 de ani a fost observat în oraș în același timp cu formația, acesta făcându-și simțită prezența în timpul probelor organizate de AC/DC pentru a găsi un nou solist, Brian Johnson, vechiul vocalist al trupei retrăgându-se la începutul anului din trupă din cauza problemelor grave de auz.

„Asta mi s-a spus. Axl s-a întâlnit cu membrii AC/DC fiind deja tranșată problema că Axl va fi solistul AC/DC pentru următoarele 10 spectacole rămase, inclusiv la cel din Atlanta”, a declarat Bailey citând „o sursă de bază”.

Daily Mail Australia a contactat reprezentanții trupei pentru a obține clarificări. La începutul lunii, AC/DC a făcut public un comunicat în care a anunțat că va amâna cele 10 spectacole ale turneului din cauza temerilor că Brian Johnson își pierde auzul.

„Brian Johnson a fost sfătuit de doctori să își oprească de îndată concertele din turneu pentru a nu risca să-și piardă total auzul”, a declarat purtătorul de cuvânt al formației.

În urma diagnosticului unor probleme auditive grave care l-au forțat să părăsească subit turneul din America de Nord „Rock Or Bust”, fostul solist al AC/DC Brian Johnson a declarat că se simte „trădat” de modul în care colegii săi de trupă au gestionat situația, potrivit spuselor comediantul american Jim Breuer, prieten al rockerului.

AC/DC nu a anunțat oficial un înlocuitor pentru cântăreț. Într-o declarație recentă care a anunțat plecarea lui Johnonson din cadrul turneului „Rock or Bust”, formația a sugerat că va aduce cel mai probabil un „solist invitat”.

Rose ar trebui să cânte cu Guns N’Roses în cadrul festivalului Coachella din California, de luna viitoare. Cunoscutul festival va debuta pe 15 aprilie, la 10 zile după ultimele concerte programate în New York ca parte a turneului formației. La Coachella, Guns N’ Roses se va reuni pentru prima oară după 1993, în formația originală – inclusiv cu chitaristul Slash.

Formația californiană Guns N’ Roses a fost fondată în 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat până în prezent albumele „Appetite for Destruction” (1987), „G N’ R Lies” (1988), „Use Your Illusion I” (1991), „Use Your Illusion II” (1991), „The Spaghetti Incident?” (1993) și „Chinese Democracy” (2008).

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar și în cele din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al trupei este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

După destrămare, Axl Rose a obținut în justiție dreptul de a folosi numele trupei, a lansat „Chinese Democracy”, și a continuat să susțină turnee cu grupul sub același nume. Dintre vechii membri ai formației, doar Dizzy Reed a colaborat în continuare cu Axl Rose.

Până de curând, trupa Guns N’ Roses era formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuție), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară) și DJ Ashba (chitară). Thal și Ashba au părăsit formația în 2014, respectiv 2015.

Guns N’ Roses a concertat în România, în septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitală, dar și în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Pe de altă parte, trupa de hard rock AC/DC a fost înființată la Sydney în 1973 și este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) și Phil Rudd (baterie).

Trupa AC/DC a susținut, pe 16 mai 2010, un concert la București, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul „Black Ice”, care promovează cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după „Stiff Upper Lip”, susținut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Într-o carieră de patru decenii, formația australiană a lansat numeroase piese de succes precum „Back in Black”, „Big Jack”, „Thunderstruck”, „Black Ice”, „You Shook Me All Night Long”, „Let There Be Rock”, „Highway to Hell” și „For Those About to Rock (We Salute You)”, iar albumele sale s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Formația a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...