BALKANIK! Festival începe vineri, 12 septembrie. Programul complet al evenimentului găzduit de Grădina Uranus

BALKANIK! Festival începe vineri, 12 septembrie. Programul complet al evenimentului găzduit de Grădina Uranus
Publicat: 11/09/2014, 19:02

Anul acesta, BALKANIK! Festival se va desfășura sub sloganul „Just World Music”. Evenimentul găzduit de Gădina Uranus din Capitală în perioada 12-14 septembrie va aduce pe scenă numeroși artiști, printre care Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, Caci Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs.

Shantel este cel mai cunoscut DJ din Balcani. Născut la Frankfurt, cu origini în Bucovina, aflat într-o permanentă căutare de noi sunete și emoții, a cântat la cele mai mari festivaluri din întreaga lume, de la Glastonbury la Roskilde, cu rezidențe la Istanbul, Roma, Viena sau Zurich și a câștigat numeroase premii, printre care BBC World Music Award. A compus coloane sonore pentru filmele „Borat” (regia Larry Charles, 2006) sau „The Edge of Heaven” (regia Fatih Akin, 2007).

Kiril este unul dintre cei mai apreciați compozitori și producători de muzică electronică din zona Balcanilor, cunoscut publicului festivalier pentru show-uri explozive în cadrul EXIT Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival. Muzica lui Kiril aduce pe scenă un fusion electric cu influențe tradiționale macedonene, alămuri, reggae, jungle MC și electro rap.

Una dintre cele mai inovatoare și solicitate trupe de muzică etno-electronică din Sofia, Kottarashky a fost revelația de la ediția de anul trecut a BALKNIK! Festival și se numără printre artiștii care au semnat cu faimoasa casă de producție Asphalt Tango. Pornind de la înregistrări autentice din satele bulgărești, Kottarashky aka Nikola Gruev a format o trupă „Ã  la Tom Waits”.

„Limbă sinceră” (expresie din limba romani), ÄŒači Vorba este una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internațional din ultimii ani, recent distinsă cu premiul German Record Critics” Award. ÄŒači Vorba este o trupă poloneză de Gypsy-fusion, specializată în muzică din Europa de Est, din spațiile carpatic și balcanic, cântată cu „inima, spiritul și cunoașterea” și mixată cu jazz, French musette, minimalism.

Django Lassi și-au creat o reputație, atât în pub-urile cabaret din Berlin și la festivaluri europene de open-air jazz, cât și la festivaluri uriașe și rave-uri extatice de trance.

Cea de-a patra ediție a BALKANIK! Festival va include și un eveniment deosebit. Este vorba despre primul bâlci urban din istoria Bucureștiului.

Așadar, între orele 12:00 și 23:00, în Grădina Uranus va avea loc un târg de mâncăruri tradiționale românești și balkanice, un târg de meșteri și handmade, dar și ateliere de creație pentru copii – „La hârjoneală by Creative Arts” -, unde cei mici pot descoperi tainele olăritului, ale sticlăriei sau pot învăța să creeze diverse podoabe. Tot pentru publicul tânăr vor fi organizate diverse spectacole de circ și jonglerii.

În plus, vizitatorii se vor putea relaxa în zona de lounge Tea&Coffee, unde pot savura un ceai sau o cafea la nisip, realizată de campionii barista ai României: Larențiu Ștefan – dublu campion național Barista, Ecaterina Szasz – campion național Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit și Alexandru Niculae – campion național la Brewes Cup.

Abonamentele pentru BALKANIK! Festival costă 130 lei și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo și reteaua librariilor Cărturești și Humanitas și de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau în sistem „print at home”, de pe easytickets.ro.

De asemenea, au fost puse în vânzare biletele pentru o singură zi, care pot fi achiziționate la prețul de 65 lei. Studenții și elevii până în 18 ani beneficiază de o reducere de 50%, pe baza carnetului de student/elev, atât pentru abonamente cât și pentru biletele de o zi, în vreme ce accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Iată, mai jos, programul complet al BALKANIK! Festival:

VINERI, 12 septembrie:

12:00 – Deschidere bâlci urban

18:00 – 19:30 – Concert ÄŒači Vorba

20:00 – 21:30 – Concert Mahala Rai Banda

22:00 – 23:00 – concert Taraf de Haidouks

SÂMBĂTĂ, 13 septembrie:

12:00 – Deschidere bâlci urban

18:00 – 19:00 – Concert Balkan Taksim

19:30 – 21:00 – Concert KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

21:30 – 23:00 – Concert KIRIL DZAJKOVSKI feat. TK WONDER & GHETTO PRIEST

DUMINICĂ, 14 septembrie:

12:00 – Deschidere bâlci urban

17:15 – 19:00 – improvizație AKUIAKU

19:20 – 20:50 – Concert DJANGO LASSI

21:20 – 23:00 – Concert SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR

Mai multe detalii despre BALKANIK! Festival sunt disponibile aici.

Balkanik! Festival este organizat de Asociația Culturală Metropolis, înființată de producătorul Daniel Mitulescu. Aceasta are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40 000 de persoane, și Festivalul internațional de muzică și cultură Balkanik, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei ediții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului. Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia