Blestemul lui Macbeth lovește din nou. Un actor, accidentat de Kenneth Branagh, într-o scenă de luptă

Blestemul lui Macbeth lovește din nou. Un actor, accidentat de Kenneth Branagh, într-o scenă de luptă
Publicat: 14/07/2013, 15:35
Actualizat: 02/02/2019, 09:52

Un actor de teatru a fost accidentat de Kenneth Branagh în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, regizat de starul britanic, pus în scenă la Manchester, determinându-i pe jurnaliștii britanici să vorbească despre „o nouă victimă făcută de blestemul lui Macbeth”.

Actorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost lovit de o sabie din metal în timpul unei scene de luptă din spectacolul „Macbeth”, realizat după piesa omonimă scrisă de William Shakespeare, informează dailymail.co.uk.

Dovedind mult curaj, actorul și-a continuat evoluția în spectacol, însă a fost transportat la spital, la finalul show-ului, pentru un control medical.

Spectacolul „Macbeth”, lăudat de criticii de specialitate, reprezintă prima producție shakespeariană în care joacă starul Kenneth Branagh după o pauză de peste 10 ani.

Spectacolul este pus în scenă în clădirea unei foste biserici, care este atât de mică, încât spectatorii din public sunt avertizați la intrare în legătură cu riscul de a fi „acoperiți cu noroi, sânge și ploaie”.

Un purtător de cuvânt al Festivalului Internațional de Teatru de la Manchester a precizat că un actor a fost accidentat în timpul unui spectacol, însă nu a confirmat faptul că sabia folosită de Kenneth Branagh ar fi fost implicată în acel incident.

Celebrul actor britanic Kenneth Branagh, care joacă unul dintre rolurile principale și asigură regia spectacolului, a recunoscut că scenele de luptă din această piesă de teatru pot fi riscante.

„Există o concentrare enormă. E imposibil să spui că spectacolul este lipsit de pericole. Săbiile din metal se încleștează, iar scânteile zboară pur și simplu prin aer”, a declarat actorul britanic pentru emisiunea „Today” difuzată de postul BBC Radio 4.

Sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Festivalului Internațional de Teatru de la Manchester a declarat: „Un actor a fost lovit în timpul unei scene de luptă din spectacolul «Macbeth»”, în seara de miercuri. Avem medici calificați care asistă la fiecare reprezentație, iar actorul a fost consultat. Medicii l-au asigurat că este bine și că poate să continue spectacolul”.

„După aceea, actorul a fost transportat la spital, ca măsură de precauție”, a adăugat același purtător de cuvânt.

Actorii superstițioși din teatru preferă să nu pronunțe niciodată titlul piesei „Macbeth”, întrucât ei cred că acest nume este blestemat.

Printre starurile care au suferit diverse accidente în timpul sau la scurt timp după reprezentații ale piesei „Macbeth” se află nume sonore, precum Orson Welles și Charlton Heston.

În 1849, peste 30 de persoane care asistau la o reprezentație a spectacolului „Macbeth” au fost ucise în urma violențelor comise în timpul unei revolte populare. Totodată, se spune că Abraham Lincoln a citit această piesă de teatru cu o seară înainte de a fi asasinat, în 1865.

„Macbeth” este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentație atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe din Londra. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff și Duncan, menționați în cronicile Holinshed (1587).

Piesa este considerată una dintre dintre cele mai întunecate și mai puternice tragedii din universul teatrului mondial. Cu o acțiune plasată în Scoția, „Macbeth” vorbește despre efectele psihologice și politice corozive care apar atunci când protagonistul ei, lordul scoțian Macbeth, alege calea răului pentru a-și împlini ambițiile politice și pentru a-și domoli setea pentru putere. El comite regicid pentru a deveni suveran, iar apoi decăderea lui morală continuă cu o domnie marcată de teroare și de crime, comise pentru a rămâne la putere, împingând în cele din urmă țara spre război civil. La final, Macbeth pierde toate acele lucruri care făceau ca viața lui să aibă un sens și un scop, înainte de a muri el însuși.

Actorul și regizorul Kenneth Branagh, în vârstă de 52 de ani, este cunoscut în special pentru realizarea unor adaptări după piesele lui William Shakespeare. A fost nominalizat de cinci ori la Oscar, pentru interpretare, regie, cel mai bun scenariu adaptat, dar și pentru un scurtmetraj. În 2012, Kenneth Branagh a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a și a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×